Lidostas «Rīga» teritorijā ar vērienu šovakar sākušās pretterorisma mācības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskās lidostas «Rīga» teritorijā šovakar ar vērienu sākušās starptautiskas pretterorisma mācības.

Kā novēroja aģentūra LETA, ap lidostu vērojama neierasti intensīva tiesībsargājošo iestāžu automašīnu kustība. Aiztraucamies uz lidostas pusi redzamas arī policijas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnas.

Kā informē Drošības policijas (DP) preses sekretāre Līga Pētersone, no ceturtdienas vakara līdz 9.septembra rītam lidostas teritorijā notiks plaša mēroga pretterorisma mācības «Ikars 2016». Mācību mērķis ir pārbaudīt pretterorisma pasākumos iesaistīto institūciju spējas reaģēt gadījumā, ja ir noticis teroristu uzbrukums civilās aviācijas objektam.

Mācības organizē DP sadarbībā ar lidostu «Rīga» un citām pretterorisma pasākumos iesaistītajām institūcijām.

DP uzsver, ka mācības neietekmēs lidostas darbību un reisu ielidošanu vai izlidošanu. Tās notiek vakarā, lai iespējami mazāk ietekmētu Rīgas un Mārupes iedzīvotāju un viesu ikdienas gaitas.

Mācībās piedalās Drošības policijas, Nacionālo bruņoto spēku, Ģenerālprokuratūras, Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Latvijas gaisa satiksmes, Civilās aviācijas aģentūras, kā arī lidostas «Rīga» un aviokompānijas «airBaltic» pārstāvji.

Ķīlnieku lomas mācībās atveido Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas un Valsts policijas koledžas kadeti. Plānots, ka kopumā mācībās piedalīsies aptuveni 500 personas.

Mācību laikā ir plānota dažādu institūciju materiāltehnisko resursu izvēršana un izspēlēts scenārijs, kas ļaus pārbaudīt gan iesaistīto institūciju spējas reaģēt teroristu uzbrukuma gadījumā, gan savstarpējo sadarbību šādu incidentu laikā, norāda DP.

DP arī uzsver, ka mācības nav saistītas ar izmaiņām terorisma draudu situācijā Latvijā. DP vērtējumā terorisma draudu līmenis mūsu valstī joprojām saglabājas zems.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu