Samazinoties kopējam ieslodzīto skaitam, nolemj slēgt Vecumnieku cietumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

No nākamā gada 1.janvāra ir paredzēts slēgt Vecumnieku cietumu, jo pēdējo gadu laikā ir būtiski samazinājies kopējais ieslodzīto skaits, informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Līdz ar Vecumnieku cietuma slēgšanu pašreiz tur mītošos ieslodzītos pārvietos uz Daugavgrīvas cietuma, Jēkabpils cietuma un Olaines cietuma atklātā cietuma nodaļām. Savukārt ietaupītos valsts budžeta līdzekļus paredzēts izmantot jaunizveidotā Olaines cietuma Atkarīgo centra uzturēšanai.

Arī darbiniekiem tiks piedāvāts turpināt darbu vai nu Jelgavas vai Olaines cietumā. Olaines cietumā patlaban vakantas ir aptuveni 30 amata vietas, bet Jelgavas cietumā - septiņas.

Analizējot ieslodzīto skaita dinamiku, secināts, ka atklāto cietumu un atklāto cietumu nodaļu telpas netiek pilnībā aizpildītas. Piemēram, Vecumnieku cietums ir atklāta tipa cietums, kur maksimāli noteiktais ieslodzīto skaita limits ir 49, taču faktiski tajā brīvības atņemšanas sodu izcieš tikai 31 notiesātais.

«Vecumnieku cietuma uzturēšanai Ieslodzījuma vietu pārvalde ik gadu izlieto 503 000 eiro, no tiem 417 898 eiro personāla atlīdzībai, bet 85 102 eiro infrastruktūras uzturēšanai. Tādēļ, lai lietderīgi izmantotu valsts budžeta līdzekļus, Ieslodzījuma vietu pārvalde uzskata par lietderīgu ar 2017.gada 1.janvāri likvidēt Vecumnieku cietumu,» skaidro IeVP priekšniece Ilona Spure.

2012.gada nogalē cietumos Latvijā bija 6117 ieslodzīto, šī gada septembrī - 4202. Vecumnieku atklātā veida cietums tika izveidots 1981.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu