Rīgas lidostas skrejceļa darbība atjaunota

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Rīgas lidostā šorīt avārijas nosēšanos veikusi «airBaltic» lidmašīna, tādēļ slēgts skrejceļš, kā arī uz citām lidostām novirzīti vairāki ienākošie reisi. Lidostas sabiedrisko attiecību vecākais speciālists Gvido Dzērve skaidro, ka nacionālās aviokompānijas «airBaltic» reiss sagaidīts paaugstinātas drošības režīmā. Ap plkst. 15.55 iepriekš slēgtā skrejceļa un arī visas lidostas darbība atjaunota.

Informācija lidostas mājas lapā liecina, ka plkst.16.38 Rīgā nosēdusies pirmā lidmašīna. Tas bijis reiss no Kijevas. Tāpat ieradušies reisi no Londonas, Rodas, Oslo un Amsterdamas. No lidostas pagaidām neviena lidmašīna nav pacēlusies.

Tāpat informācija lidostas mājas lapā liecina, ka vairāki reizi ir atcelti, novirzīti uz citām lidostām. Ar stipru kavēšanos plānoti gan ielidojušie, gan izlidojušie reizi.

Jau ziņots, ka «airBaltic» lidmašīnai nav izdevies izlaist priekšējo šasiju, taču nosēšanās notikusi veiksmīgi.

«airBaltic» Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags informēja, ka šodien tehnisku iemeslu dēļ, reiss BT641 ar lidmašīnu «Bombardier Q400 NextGen» no Rīgas uz Cīrihi veica nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos.

«Saskaņā ar sākotnējo informāciju pēc izlidošanas no Rīgas tika konstatēta priekšējās šasijas problēma, un «airBaltic» lidojuma apkalpe pieņēma lēmumu atgriezties Rīgas lidostā un, stingri ievērojot standarta procedūras un instrukcijas, veikt nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos,» teica Vanags.

Pēc sākotnējās informācijas lidmašīnā atradās 63 pasažieri, no tiem divi bērni un viens zīdainis, kā arī četri apkalpes locekļi.

Šobrīd visi reisa pasažieri ir atstājuši lidmašīnu un atrodas Rīgas lidostas terminālī.

Sīkāku informāciju «airBaltic» varēs sniegt pēc pilnīgas izmeklēšanas procedūras.

Lidosta aicina pasažierus sekot līdzi aktuālajām izmaiņām lidostas mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu