Video: ārkārtas situāciju piedzīvojušās «airBaltic» lidmašīnas pilotu saruna ar gaisa satiksmes kontroli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Internetā parādījies video, kurā dzirdamas sestdien avārijas nosēšanos piedzīvojušās aviokompānijas «airBaltic» lidmašīnas «Bombardier Q400» pilota sarunas ar Rīgas lidostas gaisa satiksmes kontroles torni. Sarunas laikā kontrole tiek informēta par radušos situāciju, kā arī tiek pieņemts lēmums veikt nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos.

TVNET jau vēstīja, ka sestdien «airBaltic» lidmašīna «Bombardier Q400 NextGen» no Rīgas uz Cīrihi starptautiskajā lidostā «Rīga» veica nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos. Lidmašīnai bija radušās problēmas ar priekšējo šasiju.

Saistībā ar sestdien, 17.septembrī, paaugstinātas drošības apstākļos veikto aviokompānijas «airBaltic» lidmašīnas «Bombardier Q400» nosēšanos starptautiskajā lidostā Rīga Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs ir sācis izmeklēšanu, lai noskaidrotu notikušā tehnisko iemeslu.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis ir pieprasījis iesaistītajām institūcijām sniegt detalizētu informāciju gan par dienestu darbu un rīcību notikuma dienā, gan izmeklēšanas gaitu un rezultātiem.

Vienlaikus Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic» informējusi Satiksmes ministriju kā kompānijas akcionāri un ministru, ka pārbauda visas lidsabiedrības rīcībā esošās «Bombardier» lidmašīnas, lai pārliecinātos par to tehnisko stāvokli un nodrošinātu turpmāko lidojumu drošību.

Augulis izsaka pateicību visiem situācijas risināšanā iesaistītajiem cilvēkiem. «Sekojot līdzi notikumu gaitai, man ir gandarījums par «airBaltic» lidmašīnas apkalpes pieredzi un profesionalitāti, veicot lidmašīnas nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos. Tāpat izsaku pateicību par ieguldījumu situācijas risināšanā arī lidostas «Rīga», gaisa satiksmes un drošības dienestu darbiniekiem par profesionālu darbu, rīkojoties atbilstoši noteiktajām standarta procedūrām un instrukcijām. Veiktie ieguldījumi šo iestāžu attīstībā un kapacitātē ir devuši rezultātu, tomēr pēc šobrīd veiktās incidenta pārbaudes rezultātiem varēsim detalizēti izvērtēt un secināt par turpmāk nepieciešamo pilnveidi gan iestāžu darbā, gan infrastruktūrā un aprīkojumā, lai, piemēram, šādā situācijā operatīvi atjaunotu lidostas darbību ikdienas režīmā un sekmētu efektīvu komunikāciju ar pasažieriem,» uzsver Augulis. Ministrs arī izsaka pateicību pasažieriem un lidostas klientiem par izpratni, ņemot vērā radušos situāciju.

Satiksmes ministrija sola informēt sabiedrību par izmeklēšanas rezultātiem un priekšlikumiem darbības pilnveidošanai, lai nodrošinātu lidojumu augstu drošības pakāpi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu