airBaltic lidmašīnas incidentu piedzīvojušie pasažieri vēršas pie apdrošinātājiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

If Apdrošināšanā pirmdien vērsās vairāki ceļojumu apdrošināšanas polišu īpašnieki, lai pieteiktu radušos zaudējumus pēc 17. septembrī notikušā ārkārtas incidenta ar airBaltic lidmašīnu. Kādai ģimenei tiks kompensēti auto īres izdevumi, lai atgrieztos Rīgā no Viļņas, bet vēl kādai ģimenei tiks kompensēti zaudējumi, kas tiks aprēķināti par atcelto ceļojumu.

Pie apdrošinātāja vērsās ceļojumu apdrošināšanas polises īpašnieks, kura lidmašīna sestdien no Rīgas lidostas tika novirzīta uz Viļņu. Lai gan sākotnēji tika solīts, ka lidojums turpināsies, pēc piecu stundu gaidīšanas tas tika atcelts, un, lai atgrieztos mājās, ģimenei nācās noīrēt auto. Šobrīd pieteiktie izdevumi par auto īri ir 180 eiro.

Vērsušies arī vēl vairāki cilvēki, kuriem lidostā notikušā incidenta izraisīto seku dēļ bija jāatceļ ieplānotais ceļojums, jo aviokompānija nespēja viņiem piedāvāt citu reisu uz iecerēto galamērķi. Šobrīd vēl tiek precizēti klientiem radītie zaudējumi par atceltajām viesnīcu un auto rezervācijām.

Aicina sazināties ar airBaltic

Savukārt airBaltic korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags TVNET norādīja, ka airBaltic galvenā prioritāte pēc ārkārtas nosēšanās bija palīdzības un atbalsta sniegšana pasažieriem un "šobrīd notikumā iesaistītajiem esam gatavi piedāvāt individuālu palīdzību un piemeklēt atbilstošu risinājumu. Pašlaik notikuma juridiskā klasifikācija nav tik svarīga, kā individuāla palīdzības sniegšana pasažieriem.

Lai piemeklētu atbilstošāko risinājumu notikumā iesaistītajiem, pasažieri tiek laipni aicināti sazināties ar airBaltic zvanu centru".

Jau ziņots, ka starptautiskās lidostas «Rīga» skrejceļš vakardien tika slēgts, jo tehnisku iemeslu dēļ «airBaltic» reiss BT641 ar lidmašīnu «Bombardier Q400 NextGen» no Rīgas uz Cīrihi starptautiskajā lidostā «Rīga» veica nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos. Lidmašīnai bija radušās problēmas ar priekšējo šasiju.

Lidmašīnā atradās 63 pasažieri, no tiem divi bija bērni un viens zīdainis, kā arī četri apkalpes locekļi. Neviens lidmašīnas ārkārtas nosēšanās dēļ necieta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu