Virzību valdībā sāk likums par seju aizsedzošu apģērbu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šonedēļ virzību valdībā sāks likums, kas paredz ierobežot seju aizsedzoša apģērba nēsāšanu sabiedriskās vietās, otrdien vēstīja raidījums «LNT Ziņas Sešos».

Kā raidījums noskaidroja Tieslietu ministrijā, jaunais likums šo ceturtdien ir pieteikts izsludināšanai Valsts sekretāru sanāksmē, kas ir pirmais solis ceļā uz likuma pieņemšanu.

Likumprojekts tapa, gatavojoties uzņemt vairākus simtus patvēruma meklētāju. Tas tika uzrakstīts jau pavasarī, taču tā apstiprināšana valdībā bija iestrēgusi. Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) kavēšanos ir skaidrojis ar to, ka likuma sagatavošana tiek veikta ļoti rūpīgi, lai mazinātu tiesvedības risku. Rasnačs arī atzinis, ka šis likums nav valdības prioritāte.

Likumprojekts paredz ieviest ne vien musulmaņu galvassegu, bet jebkāda seju aizsedzoša apģērba nēsāšanas vispārēju aizliegumu sabiedriskās vietās. Taču vienlaikus noteikti vairāki izņēmuma gadījumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu