Vidiņš: «Vienotībā» jaunie cilvēki ir nobīdīti malā, bet priekšplānā izvirzās «pelēcības»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijā «Vienotība» jauni cilvēki, kuri spēj un ir gatavi strādāt, ir nobīdīti malā, bet priekšplānā izvirzītās «pelēcības» nāk ar populistiskiem saukļiem, intervijā laikrakstam «Neatkarīgā Rīta avīze» pauž Viļānu slimnīcas galvenais ārsts, partijas «Vienotība» Viļānu novada nodaļas vadītājs Juris Vidiņš.

«Pelēcības izvirzās, jau sastādot deputātu kandidātu sarakstus. Runa nav par to, ko šis cilvēks varētu darīt labu valstij, bet par viņa lojalitāti partiju spicēm. Turklāt - nav konsekvences,» pauž Vidiņš.

Viņš min, ka Viļānu slimnīcai pērn bijis nepieciešams digitalizēt rentgena aparatūru. Un, atcerējies, ka pastāv deputātu kvotas, viņš esot vaicājis, vai nevarētu izdalīt 20 000 eiro Viļānu slimnīcai. Tomēr partijas biedrs deputāts Andrejs Judins (V) esot noraidījis šo ieceri.

«Andrejs Judins atrakstīja: esmu kategoriski pret, un tu esi mani apvainojis, tu gribi, lai es tādā veidā uzpērku Viļānu vēlētājus. Es atbildēju: jā, es atvainojos par savu priekšlikumu. Bet vai tad «Vienotība», vai frakcija šajā ziņā ir konsekventa? Piemēram, [»Vienotības» Saeimas frakcijas vadītājas] Solvitas Aboltiņas desmit vai cik individuālie priekšlikumi saistībā ar Kurzemi (sākot laikam ar Ēvalda Valtera pieminekli) izgāja cauri. Es savu problēmu atrisināju ar pašvaldības atbalstu,» klāsta Vidiņš.

«Tas pats ar [»Vienotības» Saeimas frakcijas locekli] Dzintaru Zaķi. Viņu taču par varas mākti virzīja Latgales sarakstā. Notika balsu uzpirkšana. Un, kad notika balsu uzpirkšana, tad muļļājās, tad nevarēja izslēgt no partijas, no frakcijas, kamēr pats neaiziet. Tas vien jau raksturo partijas morālo seju,» turpina partijas biedrs.

Jau ziņots, ka Vidiņa izteikumi dažādos jautājumos pērn izraisīja zināmu konfliktu «Vienotībā».

Piemēram, pērnā gada sākumā Rēzeknes pilsētas nodaļa lūdza partijas Ētikas komisiju lemt par Vidiņa izslēgšanu no partijas par viņa izteikumiem un rīcību saistībā ar iespējamo balsu pirkšanu Latgalē Saeimas vēlēšanās par labu deputātam Zaķim. Komisija šo iesniegumu atstāja bez galīgas izskatīšanas, kaut arī uzskata, ka Vidiņa rīcībā konstatējami atsevišķi ētikas pārkāpumi.

Tāpat Ētikas komisija vērtēja iesniegumu par Vidiņa izteikumiem par partijas ģenerālsekretāru Arti Kamparu «Vienotības» iekšējā sarakstē. Ētikas komisija konstatēja, ka Vidiņš ar savu publisko rīcību kopumā pārkāpis partijas statūtus un ētikas kodeksa normu par koleģialitātes ievērošanu. Komisija arī norādīja, ka Vidiņš nav sniedzis ne rakstveida paskaidrojumus, ne paskaidrojumus klātienē, bet vienlaikus sniedz ziņas plašsaziņas līdzekļiem. Līdz ar to Ētikas komisija aicināja partijas valdi lemt par viņa izslēgšanu no «Vienotības».

Tomēr «Vienotības» valde šo jautājumu «iesaldēja», norādot, ka tas nav Latvijas šī brīža politiskās dienaskārtības jautājums.

Savukārt pats Vidiņš aģentūrai LETA toreiz pauda pārliecību, ka jautājuma par viņa iespējamo izslēgšanu no «Vienotības» «iesaldēšanu» ir veicinājušas bailes no partijas sašķelšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu