Rasnačs samaksājis € 250 sodu par TM auto izmantošanu skapja pārvešanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) ir samaksājis administratīvo naudas sodu - 250 eiro - saistībā ar Tieslietu ministrijas (TM) transporta izmantošanu privātām vajadzībām.

Ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs apliecināja, ka ministrs pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmuma saņemšanas par saukšanu pie administratīvās atbildības pagājušajā nedēļā samaksāja noteikto 250 eiro sodu.

KNAB savā atzinumā bija secinājis, ka Rasnačs šogad 30.martā, izmantojot TM lietošanā esošo automašīnu «Volkswagen (VW) Caravella» privātām vajadzībām, proti, pārvedot savu skapi no adreses Mārupes ielā uz adresi Lāčplēša ielā, nonāca interešu konflikta situācijā un neievēroja likumā noteikto, ka publiskas personas īpašumā, valdījumā vai lietošanā esošais autotransports ir izmantojams tikai dienesta pienākumu pildīšanai.

Ņemot vērā likumā «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» noteikto aizliegumu veikt darbības, kurās amatpersona ir personiski vai mantiski ieinteresēta, un amatpersonām noteikto ierobežojumu rīkoties ar publiskas personas institūcijas mantu, tieslietu ministrs tika saukts pie administratīvās atbildības. Par šādu pārkāpumu varēja piemērot naudas sodu no 70 līdz 350 eiro, atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatus vai bez tā.

Likums paredz, ka amatpersona KNAB lēmumu var pārsūdzēt biroja priekšniekam. Ja amatpersonu neapmierina arī KNAB priekšnieka lēmums, tad vēl ir iespējams vērsties tiesā.

Vitenburgs iepriekš apstiprināja, ka 30.marta pusdienas pārtraukumā nepilnu stundu ministrs izmantojis sava skapja pārvešanai, kas notikusi «steidzamības kārtībā» pusdienas pārtraukumā ar TM lietošanā esošo mikroautobusu «VW Caravelle» no Āgenskalna uz Rīgas centru. Par degvielu ministrs iedevis 20 eiro TM šoferim. Atskaiti par to, vai minētā naudas summa iztērēta tieši degvielai, ministrs gan neesot prasījis.

Rasnačs ir publiski atvainojies visiem, kam ar savu rīcību - izmantojot ministrijas transportu privāta skapja pārvadāšanai - nodarījis kaitējumu, atzīstot, ka izdarījis rupju profesionālās ētikas pārkāpumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu