Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja amata konkursā trīs pretendenti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Konkursā uz vakanto Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) vadītāja amatu ir saņemti trīs pretendentu pieteikumi, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Plānots, ka nākamnedēļ uz sēdi sanāks pretendentu izvērtēšanas komisija, kas vērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību izglītības un pieredzes prasībām.

Konkursa otrajā kārtā izvēlētajiem pretendentiem notiks saruna klātienē ar komisijas locekļiem par pretendenta motivāciju un valsts pārvaldes vērtībām. Tāpat otrajā kārtā pretendentiem būs jāizklāsta redzējums par VBTAI darbības jomu, nākotnes vīziju un prioritātēm.

Savukārt konkursa trešajā kārtā tiks piesaistīti ārējie eksperti - neatkarīgi personālvadības speciālisti, kuri vērtēs pretendentu vadības kompetences.

Jau ziņots, ka konkurss uz VBTAI vadītāja amatu izsludināts, jo 1.jūlijā personisku motīvu dēļ amatu pameta ilggadējā vadītāja Laila Rieksta-Riekstiņa.

Jauna VBTAI vadītāja izvēlei tika izsludināts konkurss, kurā tika prasīts, lai pretendenti būtu ar nevainojamu reputāciju, sociālo zinātņu maģistra grādu, vēlams tiesību zinātnēs, vadības zinībās vai sociālajā darbā, ne mazāk kā trīs gadu darba pieredzi vadošā amatā ar vismaz 20 padotajiem darbiniekiem un ne mazāk kā piecu gadu darba pieredzi bērnu tiesību aizsardzības jomā.

Tāpat VBTAI priekšnieka amata kandidātiem tika prasītas teicamas zināšanas bērnu tiesību aizsardzības, bērnu un ģimenes tiesību un bāriņtiesu darbības jomā un izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, budžeta plānošanas, administratīvā procesa un informācijas drošības jautājumiem.

Saskaņā ar normatīvo regulējumu atalgojums šajā amatā ir 1708 eiro pirms nodokļu nomaksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu