Piebalgs: «Vienotībai» jāpiedāvā kompetenta komanda, nevis dažas «zvaigznes»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijai «Vienotība» ir jāspēj sabiedrībai piedāvāt zinošu un kompetentu komandu, nevis dažas zvaigznes, sestdien partijas domes sēde uzsvēra politiskā spēka vadītājs Andris Piebalgs. Pēc viņa teiktā, «Vienotība» nevar būt viena cilvēka partija, tās komandai ir jābūt iespējami plašai un daudzveidīgai. Tāpēc tā gaida ikvienu, kurš redz savu vietu «modernā un eiropeiskā partijā».

Kā atzina Piebalgs, partija ir nonākusi situācijā, kad sabiedrības liela daļa tai vairs neuzticas, un tam ir vairāki iemesli. Viņš norādīja, ka «Vienotība», gandrīz septiņus gadus vadot valdības darbu, lielā mērā ir kļuvusi par sinonīmu valdības politikai kopumā, it īpaši tās ēnas pusē. «Atbildība par to visu sabiedrības izpratnē ir uzgūlusies uz «Vienotības» pleciem. Mēs varam par to sūdzēties, tomēr tas ir noticis fakts,» pauda politiķis.

«Esam pieļāvuši arī virkni kļūdu un mūsu rīcība pēdējā valdības krīzē ir tikai viens no piemēriem,» teica Piebalgs, uzverot, ka pēdējā laikā partija nav strādājusi pietiekami koordinēti. «Diemžēl esmu saskāries arī ar apzināti izplatītām baumām un intrigām,» viņš akcentēja.

Piebalgs uzsvēra, ka partijas biedriem ir jāsaprot, ka individuālas akcijas nenesīs panākumus partijai. Tikai, strādājot komandā, var cerēt uz panākumiem, viņš pauda.

Politiķis arī atzina, ka daudz enerģijas partija tērējusi arī domstarpību kārtošanai, nerēķinoties kā tas izskatās no malas.

«Par savu svarīgu uzdevumu uzskatu jebkuru šādu domstarpību efektīvu risināšanu sarunu ceļā,» uzsvēra «Vienotības» vadītājs, piebilstot, ka demokrātija paredz arī pienākumu meklēt savstarpēju saprašanos, ar labvēlību izturēties pret savu oponentu viedokļiem un rīkoties saskaņā ar kopējiem lēmumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu