Panākot izmaiņas KNAB vadībā, «Vienotība» varot atjaunot ticību korupcijas apkarošanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Nesaudzīga korupcijas apkarošana bija «Vienotības» galvenais uzdevums, un, panākot izmaiņas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadībā, tam var atjaunot ticību, šodien partijas domes sēdē izteicās «Vienotības» valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Politiķis savā runā uzvēra, ka Latvijā ir jābūt efektīvai valsts pārvaldei, pasaulē konkurētspējīgai izglītības sistēmai, nesaudzīgai cīņai pret korupciju, priekšzīmīgai tiesu varai un ir jāveido tirgus konjunktūrai atbilstoša likumdošana.

Nesaudzīga korupcijas apkarošana bija «Vienotības» galvenais uzdevums, un šoruden, panākot izmaiņas KNAB vadībā, tam var atjaunot ticību, izteicās Piebalgs. «Tomēr pat vislabāk vadītās korupcijas apkarošanas institūcijas darbs būs nepietiekams, ja likumdošanā un tās realizācijā netiks nodrošināta caurspīdība un pilsoņu tiesību ievērošana,» tā izteicās partijas līderis.

Tāpat Piebalgs savā runā akcentēja drošības aspektu, kas esot atslēgas vārds partijas politikai. «Mēs apzināmies, kā ir mainījusies drošības situācija pasaulē, mēs zinām, ka starptautiskā noziedzība un terorisms ir radījis jaunus riskus. Politiķu uzdevums ir strādāt un pieņemt lēmumus, un tieši šeit paveras «Vienotības» darba lauks - valsts budžeta palielinājums aizsardzībai, Austrumu robežas nostiprināšana, drošības struktūru reforma, terorisma draudu novēršana ciešā sadarbībā ar mūsu partneriem - tie ir mūsu uzdevumi,» sacīja «Vienotības» valdes priekšsēdētājs.

Tāpat Piebalgs norādīja, ka, lai mazinātu birokrātisko spiedienu uz iedzīvotājiem, veidotu uzņēmējdarbību veicinošu vidi un efektīvi izmantotu nodokļu maksātāju naudu, ir vajadzīga valsts administrācijas reforma, arī norādot, ka efektīvai pārvaldei Latvijā pietiktu ar astoņām deviņām ministrijām.

«»Vienotībai» ir jākļūst par valsts modernizētāju. Mēs cienām savu vēlētāju un respektējam viņa vēlmes. Mūsu vēlētājs netic brīnumiem - viņš zina, ka ekonomiskās veiksmes pamatā ir darbs. Daudzās jomās mums ir pēdējais laiks analizēt pasaules pieredzi. Mūsu vēlētāji nevēlas debesu brīnumus, bet inovatīvu ekonomiku, vēlas drošību - savu personisko, sociālo un ekonomisko drošību,» savu runu noslēdza politiķis.

Kā ziņots, šodien notiek partijas «Vienotība» domes sēde, kur šī politiskā spēka Saeimas, valdības un novadu pārstāvji diskutēs par partijas uzdevumiem sabiedrības uzticības atjaunošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu