KNAB priekšnieka konkursā, iespējams, pieteicies bijušais DP izmeklētājs Boronovskis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Konkursā uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu, iespējams, pieteicies Iekšējās drošības biroja (IDB) Stratēģiskās plānošanas nodaļas priekšnieks, bijušais Drošības policijas izmeklētājs Iļja Boronovskis, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Ņemot vērā, ka IDB darbinieku tālruņa numuri nav publiski izpaužami, aģentūra LETA ar IDB preses pārstāves Diānas Petersas starpniecību jau ceturtdienas pēcpusdienā Boronovskim nosūtīja jautājumus ar lūgumu apstiprināt, vai viņš ir pieteicies konkursā. Piektdien, neskatoties uz vairākkārtējiem lūgumiem sniegt atbildi, Boronovskis līdz šim brīdim izvēlējies klusēt.

Publiski pieejamā informācija par Boronovski ir skopa. Boronovskis šobrīd strādā IDB, kura viens no uzdevumiem ir apkarot korupciju iekšlietu iestādēs. Amatpersonas deklarācija liecina, ka IDB viņš pievienojās pagājušā gada decembrī. Agrāk strādājis arī toreizējā Cēsu rajona policijas pārvaldē.

Mediji savulaik ziņojuši, ka toreizējais DP darbinieks Boronovskis izmeklējis publicista Lato Lapsas iespējamos pārkāpumus par kādas personas elektroniskās sarakstes publicēšanu grāmatā «Cits ķēķis: zem likumīgā «jumta«». Ģenerālprokuratūra pagājušā gadā šo lietu izbeidza. Tāpat Boronovskis izmeklējis tā dēvēto Rīgas lidostas noklausīšanās lietu, kurā šobrīd tiek tiesāta bijusī lidostas vadība.

Latvijas Televīzijas raidījums «de facto» pagājušajā svētdienā atgādināja, ka pašreizējā KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka veiktās reorganizācijas rezultātā KNAB korupcijas apkarošanas bloku šovasar piemeklēja būtiskas izmaiņas. Vairāki vadoši darbinieki tika atbrīvoti no amata. Vakances birojā Streļčenoks plāno aizpildīt atklātos un iekšējos konkursos un vervējot darbiniekus. «de facto» zināms, ka vienam amatam savukārt apsvērta Streļčenoka kursa biedra Boronovska kandidatūra. Streļčenoks raidījumam atteicies apspriest kandidatūras uz amatiem nodaļās, kurās darbinieku vārdi ir ierobežotas pieejamības informācija.

Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā atrodamā amatpersonas deklarācija par pagājušo gadu liecina, ka Boronovskim ir 56 778 eiro lielas parādsaistības, īpašumā dzīvoklis Rīgā un 2005.gada izlaiduma vieglā automašīna «Chrysler».

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieka amata konkursā ir saņemti desmit pieteikumi. Visi pieteikumi tiks nosūtīti Satversmes aizsardzības birojam, kas sniegs atbildi, vai visiem pretendentiem ir izsniedzama augstākā pielaide valsts noslēpumam.

Nākamā konkursa komisijas sēde notiks oktobra beigās, kad tiks lemts, kurus pretendentus virzīt konkursa otrajai kārtai, kā arī tiks publiskoti pretendentu vārdi.

Konkursa komisija uz otrās kārtas pirmo sēdi sanāks divas dienas - 3.novembrī un 4.novembrī. Otrā sēde norisināsies 9.novembrī, bet trešā sēde - 10.novembrī. Pēc tam piecu darba dienu laikā komisijas vadītājam pēc komisijas lēmuma pieņemšanas rakstiski jāinformē pretendenti un Ministru prezidents par pieņemto lēmumu.

Aģentūrai LETA pagaidām zināmi četri pretendenti, kuri pieteikušies uz KNAB priekšnieka amatu, - pašreizējais KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, bijušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš, eksministrs Māris Gulbis un Latvijas Juristu apvienības vadītājs Rihards Bunka.

Streļčenoka pilnvaras šajā amatā beigsies 17.novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu