Šogad uz ārzemēm adoptēti 83 bērni no Latvijas, kas ir nedaudz mazāk nekā pērn

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Šogad uz ārzemēm adoptēti 83 bērni no Latvijas, kas ir nedaudz mazāk nekā pērnā gada pirmajos astoņos mēnešos, liecina Labklājības ministrijas apkopotā informācija.

Pērn uz ārzemēm līdz augusta beigām bija adoptēti 88 bērni no Latvijas.

Savukārt Latvijas adoptētāji līdz augusta beigām šogad adoptējuši 81 bērnu, kas ir par 17 bērniem mazāk nekā pērn.

Joprojām Latvijas iedzīvotāji izvēlas adoptēt gados jaunākus bērnus. 77 no 81 adoptētā bērna ir vecumā līdz desmit gadiem, bet četri - no desmit līdz 18 gadiem. Savukārt no 83 ārvalstnieku adoptētajiem bērniem vecāki par desmit gadiem bija 39 bērni.

Patlaban reģistrā ir ziņas vēl par 1311 bērniem, kuriem jāmeklē adoptētāji. Lielākā daļa jeb 904 bērni ir vecumā no desmit līdz 18 gadiem.

Šobrīd adopcijai ir pieteikušies 178 adoptētāji no Latvijas un 49 ārvalstu adoptētāji. No visiem adoptējamiem 548 bērnus var adoptēt uz ārvalstīm, bet 415 bērni to nevēlas, vai arī viņu brāļi vai māsas nepiekrīt viņu šķiršanai adopcijas gadījumā.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā adoptēti 267 Latvijas bērni, kas ir par 33 bērniem mazāk nekā 2014.gadā.

Tomēr pērn turpināja pieaugt Latvijas iedzīvotāju adoptēto bērnu skaits un samazināties uz ārvalstīm adoptēto skaits. 2015.gadā Latvijas iedzīvotāji adoptējuši 132 bērnus, kas ir par desmit bērniem vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt ārvalstu adoptētāji uz citām valstīm pagājušogad adoptējuši 135 bērnus, 2014.gadā - 178 bērnus, bet 2013.gadā - 141 bērnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu