Latvijas soctīkli šokā - Lembergs atzīts par svētmocekli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ventspils mēram Aivaram Lembergam («Latvijai un Ventspilij») pasniegts Svētā svētmocekļa Rīgas un Latvijas arhibīskapa Jāņa (Pommera) ordenis. Lembergs darbojas baznīcas pilnvaroto padomē, kas rūpējas par svētnīcas atjaunošanu. Ventspils pareizticīgo baznīcas restaurācijai pašvaldība sniedz finansiālu atbalstu 35 000 eiro apmērā arhitektūras pieminekļa uzturēšanai. Smagos kriminālnoziegumos apsūdzētais Aivars Lembergs saņēmis Svētā svētmocekļa ordeni par ne savas, bet Ventspils pašvaldības naudas «ziedošanu» pareizticīgo baznīcas restaurācijai Ventspilī.

Pateicības ordeņus ziedotājiem nepasniedz publiski. Izņemot tās retās reizes, ja pats ziedotājs nav spējīgs gūt gandarījumu par savu labo darbu. Tādiem cilvēkiem obligāti nepieciešama skaļa bazūne, lai liktu «naudai strādāt», tādējādi šķietami attaisnojot «zaudētos» finanšu līdzekļus. Piemēram, Aivaram Lembergam.

Šāda prakse ir ierasta Latvijas pašvaldībās, tomēr reti kuram nepieciešama papildu publicitāte, jo līdzsvarotam cilvēkam pats ziedošanas fakts jau sniedz pašpietiekamu gandarījumu. Atstādinātajam Ventspils mēram ir citi stimuli un citi mērķi – tuvojas pašvaldības vēlēšanas, tādēļ jo skaļāk, jo labāk.

Jau ziņots, ka arī Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājam Aleksandram Bartaševičam (SC) piešķirts Svētā svētmocekļa Rīgas arhibīskapa Jāņa III pakāpes ordenis par daudzpusīgu palīdzību un atbalstu Rēzeknes Dievmātes piedzimšanas katedrāles kupola atjaunošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu