«Vienotība» sāk sarunas ar pārējām labējām partijām par sadarbību pašvaldību vēlēšanās Rīgā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Partijas «Vienotība» valde vienojusies sākt sarunas par iespējamu sadarbību pašvaldību vēlēšanās Rīgā ar labējām partijām, kas pašlaik nav pārstāvētas valdības koalīcijā.

«Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa žurnālistiem sacīja, ka notiks sarunas ar pārējiem «labēji eiropeiski orientētiem» politiskiem spēkiem. Tomēr pašlaik nav neviena lēmuma par to, ka «Vienotība» startēs kopā vai atsevišķi ar kādu no šiem spēkiem, apgalvoja politiķe.

Sarunas notiks ar «Latvijas attīstībai» (LA), Latvijas Reģionu apvienības pārstāvjiem un Jauno konservatīvo partiju.

Šo sarunu mērķis ir izrunāt par to, vai ir kopīgs redzējums par iespējamām pārmaiņām Rīgā, piebilda Āboltiņa. Viņa arī uzsvēra, ka uz nākamajām Saeimas vēlēšanām jākonsolidē «eiropeiski domājošie spēki, kas aizstāv demokrātijas pamatprincipus».

«Vienotības» priekšsēdētājs šodien tiekas ar LA līderi Juri Pūci.

Kā ziņots, valdības koalīcijas partijas - «Vienotība», nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK, Zaļo un zemnieku savienība - šonedēļ vienojās sadarboties pirms un pēc pašvaldību vēlēšanām Rīgā, tomēr kopīgu sarakstu neveidos.

Pašvaldību vēlēšanas notiks 2017.gada 3.jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu