Par dokumentu pazušanu KNAB sākta iekšējā izmeklēšana

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Saistībā ar valsts noslēpumu saturošu dokumentu pazušanu no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ir sākta iekšējā izmeklēšana.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien žurnālistiem sacīja, ka ir ticies ar Satversmes aizsardzības biroja vadītāju Jāni Maizīti, kurš apliecinājis, ka KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks atbilstoši regulējumam informējis par šo situāciju.

Pašlaik notiek iekšējā izmeklēšana, un rezultāti būs divu nedēļu laikā, skaidroja premjers, bet sīkākus komentārus pagaidām nesniedza.

Viņš norādīja, ka pašlaik var izteikt tikai minējumus, bet to nedarīs, jo strādā komisija, kas arī izvērtēs šo gadījumu.

Jau ziņots, ka KNAB pazudis viens no aktīvas operatīvās uzskaites lietas sējumiem.

KNAB priekšnieks pēc atgriešanās darbā informēs sabiedrību «par publiski izskanējušo informāciju saistībā ar klasificētiem dokumentiem», aģentūru LETA informēja viņa vadītajā iestādē.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers ar Ģenerālprokuratūras preses sekretāres Kristīnes Sutuginas starpniecību aģentūrai LETA skaidroja, ka prokuratūra uzrauga operatīvās darbības veikšanas likumību. Par slepenības režīma nodrošināšanu atbild KNAB un Satversmes aizsardzības birojs.

Ministru kabineta noteikumi paredz - ja institūcijas vadītājam ir pamats uzskatīt, ka notikusi valsts noslēpuma, NATO vai Eiropas Savienības klasificētās informācijas izpaušana vai valsts noslēpuma objekta, NATO vai Eiropas Savienības klasificētās informācijas nozaudēšana, viņš nekavējoties ziņo augstākam vadītājam un nacionālās drošības iestādei, kas KNAB gadījumā ir Satversmes aizsardzības birojs.

Tāpat šie noteikumi paredz, ka institūcijas vadītājam ne vēlāk kā nākamajā dienā jāizveido dienesta izmeklēšanas komisija vismaz triju cilvēku sastāvā. Dienesta izmeklēšanas komisijas sastāvā ir institūcijas un attiecīgās valsts drošības iestādes pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu