Valdība atliek lemšanu par grozījumiem Izglītības likumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Ministru kabinets šodien atlicis lemšanu par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotajiem grozījumiem Izglītības likumā.

Kā šodien valdības sēdē norādīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), viens no jautājumiem, kura dēļ šodien nevarot grozījumus minētajā likumā skatīt, ir jautājums par internātskolām. Kučinska ieskatā IZM ir jādod iespēja sociālajiem un sadarbības partneriem vēl diskutēt par šo jautājumu.

IZM valsts sekretāre Līga Lejiņa norādīja, ka Izglītības likuma grozījumos iekļautie punkti par internātskolu finansēšanu ir saistīti ar vasarā apstiprināto pedagogu darba samaksas modeli, kur jautājums par internātskolu finansēšanu jau ir atrunāts.

Tomēr Kučinskis atkārtoti uzsvēra, ka vēl nedēļu būtu jānodrošina diskusijas.

Līdz ar to šo likumprojektu valdība varētu skatīt 4.oktobrī paredzētajā Ministru kabineta sēdē.

Grozījumi Izglītības likumā ietver jautājumus par internātskolu finansēšanu, speciālajām izglītības iestādēm, pedagogu kvalitātes pakāpēm, pedagogu darba vērtēšanu.

Tāpat

valdība šodien no dienaskārtības izņēma IZM iesniegtos grozījumus Vispārējās izglītības likumā, kas saturēja arī ierosinājumu pamatizglītības apguvi sākt no sešu gadu vecuma.

Kučinskis uzsvēra, ka IZM ir jānodrošina šī priekšlikuma iesniegšana valdībā «ierastajā kārtībā», proti, grozījumus iesniedzot valsts sekretāru sanāksmē un tos saskaņojot ar partneriem.

Izglītības likuma grozījumi ietvēra arī jautājumu par ģimnāziju padotības maiņu, izglītojamo slodzi.

Kā ziņots, IZM iesniegusi izskatīšanai Ministru kabinetā grozījumus Vispārējās izglītības likumā, tajos paredzot obligātās pamatizglītības apguves sākšanu no sešu gadu vecuma, vienlaikus saglabājot tiesiski legālu iespēju pamatotas nepieciešamības gadījumā to sākt arī gadu vēlāk.

Valdība pagaidām neskatīs IZM piedāvātos likuma grozījumus par pamatizglītības sākšanu no sešu gadu vecuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu