RD diskriminē profesionālo vidusskolu pedagogus: nedod atlaides sabiedriskajā transportā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS/LETA

Rīgas domes deputāti otrdien noraidīja pašvaldībā opozīcijā esošās «Vienotības» frakcijas deputātes Baibas Brigmanes priekšlikumu piešķirt sabiedriskā transporta braukšanas maksas atvieglojumus arī tehnikumu, arodvidusskolu un profesionālo vidusskolu pedagogiem. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) jau paudusi neizpratni par Rīgas domes selektīvo un diskriminējošo pieeju, virzot un pieņemot lēmumu par atlaižu piešķiršanu profesionālās izglītības iestāžu pedagogiem, labumu guvēju lokā neiekļaujot IZM pakļautībā esošo profesionālo izglītības iestāžu pedagogus.

Brigmanes iesniegtie grozījumi paredzēja papildināt pedagogu loku, kuri Rīgā saņem braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā. Papildus saistošajos noteikumos jau minētājām izglītības iestādēm, kuru pedagogiem ir atvieglojumi, Brigmane aicināja iekļaut arī Rīgas Valsts tehnikuma, Rīgas 3.arodvidusskolas, Rīgas Stila un modes profesionālās vidusskolas, Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma, Rīgas Tūrisma un radošo industriju tehnikuma un Rīgas Tirdzniecības profesionālās vidusskolas mācību spēkus.

Deputāte norādīja, ka Rīgā nav pieņemama nevienlīdzīga attieksme pret dažādu mācību iestāžu pedagogiem un skolotājus nedrīkst dalīt tajos, kuri saņem atvieglojumus un kuri nesaņem. «Kāpēc šie pedagogi tiek diskriminēti?

Ar ko viņi ir sliktāki par citiem, kuri izmanto mūsu visu dotēto sabiedrisko transportu?»

domes sēdes debatēs jautāja Brigmane.

Priekšlikums tika noraidīts, 19 deputātiem balsojot par un 39 atturoties.

Kā norādīja ministrijā,

Rīgā ir sešas IZM pakļautībā esošas profesionālās izglītības iestādes.

IZM aicina Rīgas domi novērst diskriminējošo pieeju attiecībā pret profesionālo izglītības iestāžu pedagogiem un pieņemt profesionālus un godprātīgus lēmumus.

Jau ziņots, ka šodien Rīgas domē atbalstīti grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā, kas paredz, ka turpmāk pedagogiem, kuri strādā Kultūras ministrijas (KM) pakļautībā esošajās izglītības iestādēs, un Rīgas domes Labklājības departamenta pakļautības iestāžu sociālā darba speciālistiem galvaspilsētas sabiedriskajā transportā tiks noteikti braukšanas maksas atvieglojumi.

Grozījumi nosaka, ka braukšanas maksas atvieglojumi būs piemērojami Rīgas pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu, interešu izglītības iestāžu, pirmsskolas izglītības iestāžu, profesionālās ievirzes sporta skolu, mūzikas un mākslas skolu, kā arī KM pakļautībā esošo Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas, Nacionālās mākslu vidusskolas struktūrvienību - Rīgas Doma kora skolas un Jaņa Rozentāla Mākslas skolas -, Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas un profesionālās izglītības kompetences centra «Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola» pedagogiem, turklāt arī tiem, kuru nedēļas darba laiks ir vismaz 20 stundas.

Papildus braukšanas maksas atvieglojumi būs noteikti arī Rīgas domes Labklājības departamenta pakļautības iestāžu sociālā darba speciālistiem, aprūpētājiem, veselības aprūpes personālam, audzinātājiem, auklēm, kuru amata pienākumi saistīti ar tiešu sociālo pakalpojumu nodrošināšanu klientiem un kuriem noteikts normālais darba laiks.

Braukšanas maksas atvieglojumi būs noteikti 25 eiro apmērā no abonementa biļetes cenas visām mēneša dienām vienā tramvaja, trolejbusa vai autobusa maršrutā, 34 eiro apmērā no abonementa biļetes cenas visām mēneša dienām visos tramvaju, trolejbusu vai autobusu maršrutos, 22 eiro apmērā no abonementa biļetes cenas visām mēneša darba dienām vienā tramvaja, trolejbusa vai autobusa maršrutā un 28 eiro apmērā no abonementa biļetes cenas visām mēneša darba dienām visos tramvaju, trolejbusu vai autobusu maršrutos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu