NBS vienībās notiek valsts aizsardzības spēju pārbaude

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jūras spēku flotilē un 1.Zemessardzes novadā otrdien, 27.septembrī, notiek valsts aizsardzības spēju pārbaude, kuras laikā tiek pārbaudīta vienību spēja veikt noteiktos uzdevumus un gatavība izvērsties, portāls TVNET uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).

Ministrija informē, ka tiek pārbaudīta iesaistīto vienību spēja veikt noteiktos uzdevumus, to gatavība izvērsties, savstarpējā savietojamība, un spēja veikt noteiktos valsts aizsardzības uzdevumus - gan vienības sastāvā, gan kopā ar 1.Zemessardzes novadu, gan sadarbībā ar Jūras spēku flotili.

Valsts aizsardzības spēju pārbaudes uzdevums ir pārbaudīt un vingrināt ne tikai vienības vadības iemaņas saņemt un dot pavēli, vadīt operāciju un koordinēt uzdevuma izpildi, bet arī pārbaudīt un vingrināt tās apakšvienību spējas veikt izvirzīšanos uz aizsargājamo objektu, izvēršanos un uzdevuma izpildi.

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem, militārās aviācijas gaisa kuģu pārlidojumiem un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem. Iespēju robežās operatīvā informācija būs pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu