Latvietis piedzīvo reālu paniku Abu Dabi: paceļoties aizdegas lidmašīnas dzinējs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook.com/Kaspars Zeile

Kāds latvietis Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), mēģinot nokļūt no Abu Dabi uz Sidneju, piedzīvojis pamatīgu pārbīli - lidmašīnai paceļoties, aizdedzies viens no tās dzinējs, savukārt, veicot ārkārtas nosēšanos, pārsprāgušas vairākas lidmašīnas riepas, sociālajā tīklā «Facebook» savos piedzīvojumos dalās lidmašīnas pasažieris Kristaps Zeile.

«Pie pacelšanās ar skaļu rībienu un liesmām aizgāja pa pieskari motors. Nosēžoties pārsprāga kādas sešas riepas. Ap 300 pasažieriem un pilnas bākas lidojumam uz Sidneju,» īsumā pieredzēto izklāsta Zeile, piebilstot: «Šī nu bija tā reize, kad baile bija īsta. Ugunsdzēsēji, ātrie, panika. Sēdāmies ar galvām starp kājām, tā arī nesapratu, ko man tas būtu devis.»

Foto: Facebook.com/Kristaps Zeile

Garā auguma dēļ Zeile gan īsti nav varējis ieņemt vajadzīgo pozu, tāpēc vairāk skatījies pa logu, kad zeme nākusi tuvāk. «Bet pilots monstrs. Palika kādi 50 metri skrejceļa, bremzēja ar atlikušo motoru un riepām. Tāpēc visas arī uzsprāga,» stāsta pasažieris. «[Pēc piezemēšanās] redzēju abus, bāli... laikam nebija tālu no pamatīgām ziepēm,» atzīst Zeile.

Foto: Facebook.com/Kristaps Zeile

Viņš arī norāda, ka uzzinājis - iepriekšējā nosēšanās lidmašīnai bijusi smaga un pie nosēšanās arī salūzusi šasija. Šo lidmašīnu patlaban turpmākiem lidojumiem izmantot nevar, tāpēc divas stundas vēlāk pasažieri pārsēdināti citā šīs aviokompānijas lidmašīnā, lai mēģinātu tos nogādāt Sidnejā ar citu lidaparātu.

Spriežot pēc aculiecinieka «Facebook» ievietotajām fotogrāfijām, tehniskas problēmas piemeklējušas AAE nacionālās lidsabiedrības «Etihad» lidaparātu.

Foto: Facebook.com/Kaspars Zeile

Zeile piebilst, ka lidmašīna nosēdināta lidostas tālākajā galā, pie armijas lidmašīnām. «Ja nu pēkšņi kas.» Informācija par notikušo pagaidām netiek izplatīta. «Emirātiem šitāda reklāma nav vajadzīga,» spriež pasažieris, norādot, ka pat lidostas darbinieki domājot, ka lidmašīna vienkārši aizkavējās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu