KNAB piemēro sodu par bezatlīdzības atļauju kultūras namā izvietot grāmatu krājumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis 70 eiro naudas sodu kādai provinces kultūras nama direktorei, kura bija nodevusi bezatlīdzības lietošanā kultūras nama telpas grāmatu krājuma izvietošanai, kā arī noslēgusi līgumus par grāmatu uzskaiti un literatūras pieejamības nodrošināšanu lietotājiem, skaidroja KNAB.

KNAB konstatēja, ka kultūras nama direktore nodevusi bezatlīdzības lietošanā kultūras nama telpas grāmatu krājuma «Trimdas literatūras «Grāmatu klēts«» izvietošanai, kā arī noslēgusi septiņus uzņēmuma līgumus par «Trimdas literatūras «Grāmatu klēts«» krājuma grāmatu uzskaiti, saglabāšanu, papildināšanu un literatūras pieejamības nodrošināšanu lietotājiem.

Veicot minētās darbības, direktore nav ievērojusi «Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma» normas.

Par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu rīkoties ar valsts vai pašvaldības mantu neievērošanu direktorei piemērots 70 eiro sods, ko viņa jau ir samaksājusi.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

    Tēmas

    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu