Kadeti palīdzēs civiliedzīvotājiem mājsaimniecības darbos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadeti ceturtdien un piektdien sniegs atbalstu civiliedzīvotājiem mājsaimniecības darbos, tādējādi stiprinot civilmilitāro sadarbību, portāls TVNET uzzināja Aizsardzības ministrijā.

Taktiskais vingrinājums «Labie darbi» tiek organizēts ar mērķi pilnveidot kadetu komunikācijas prasmes, sākot sarunu ar nepazīstamiem cilvēkiem, un sniegt atbalstu sabiedrībai, kā arī veicināt Nacionālo bruņoto spēku un pašvaldību sadarbību. Vingrinājums sniedz iespēju uzlabot arī kadetu fizisko sagatavotību.

Vingrinājuma laikā kadeti nelielās grupās kājām pārvietosies no Gaisa spēku aviācijas bāzes uz Nacionālo aizsardzības akadēmiju un šā maršruta veikšanas laikā mājsaimniecībās viņiem būs jāizpilda desmit «labie darbi». Maršrutā ir viens obligātais punkts, kas jāapmeklē visiem, – Sociālās aprūpes centrs «Senliepas» Ķeguma novadā, bet pārējos karavīri meklēs paši.

Taktiskajam vingrinājumam ir noteikts laiks, kurā jāizpilda «labie darbi» un jānokļūst līdz noteiktai vietai, kur taktiskais vingrinājums beidzas.

Taktiskais vingrinājums «Labie darbi» norisinās Nacionālās aizsardzības akadēmijas studiju kursa «Gaisa spēku taktika un pretgaisa aizsardzība» ietvaros, un vingrinājumā piedalīsies 12 kadeti. Pirmo reizi taktiskais vingrinājums «Labie darbi» tika organizēts 2015.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu