Rosinās politiski nozīmīgu personu centralizētas datubāzes veidošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija rosinās apspriest iespēju izveidot centralizētu datubāzi, kurā būtu apkopota informācija par politiski nozīmīgām personām.

Par iespēju veidot šādu datubāzi plānots komunicēt ar Finanšu ministriju, šodien komisijas sēdē, kurā par politiski nozīmīgu personu identifikāciju informēja «Swedbank» pārstāvji, pauda komisijas vadītājs Ainars Latkovskis (V). Viņš norādīja, ka pagaidām nesola konkrētu gala lēmumu šajā jautājumā, jo vēl ir jānoskaidro atbildīgo institūciju nostāja.

Šāds solis atvieglotu darbu bankām, palīdzētu īstenot politiski nozīmīgu personu regulējuma mērķus, tostarp mazinātu korupcijas iespējas, norādīja Latkovskis.

Kā ziņots, komisijas izbraukuma sēdē «Swedbank» telpās šodien tika spriests par darījumu uzraudzību un padziļinātu klienta izpēti attiecībā uz politiski nozīmīgu personu, tās ģimenes locekli un ar to cieši saistītu personu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu