FM: bažas par termiņiem Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvniecībā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jautājumā par Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa otrās kārtas būvniecību ir pozitīva virzība, tomēr ir arī nelielas bažas par projekta termiņiem, šodien vairāku Saeimas komisiju sēdē sacīja Finanšu ministrijas (FM) parlamentārais sekretārs Edgars Putra (ZZS).

Politiķis sacīja, ka pašlaik zināms projekta grafiks un aptuvenās izmaksas, vienlaikus paužot satraukumu, ka projektēšana bija jāsāk augustā.

Savukārt Veselības ministrijas pārstāvji vēlējās kliedēt bažas, uzsverot, ka arī pirmās kārtas būvniecības projekts tiks pabeigts paredzētajos termiņos.

Kā skaidroja slimnīcas pārstāvji, pirmajā kārtā paveikto paredzēts nodot pasūtītajam 10.oktobrī, bet decembra sākumā iesniegt nepieciešamos dokumentus būvvaldē.

Savukārt otrās kārtas būvniecību paredzēts sākt 2019.gada aprīlī, līdz tam laikam veicot sagatavošanas darbus. Sākt ekspluatāciju plānots 2023.gada sākumā.

Slimnīcas pārstāvji informēja, ka kopējās izmaksas varētu būt 91 miljona eiro apmērā, no kuriem 68,4 miljoni eiro ir būvniecībai, 17 miljoni eiro telpu aprīkošanai, līdzekļi paredzēti arī uzraudzībai un projektēšanai. Šos izdevumus segs gan Eiropas Savienības fondu finansējums, gan valsts budžeta un slimnīcas finansējums.

Veselības ministre Anda Čakša arī akcentēja - jāvērtē, kādi būs uzturēšanas izdevumi.

Jau iepriekš Saeimas komisijas vairākas reizes diskutēja par šo jautājumu. Pēc augustā notikušās Publisko izdevumu komisijas sēdes tās vadītājs Andris Bērziņš (ZZS) sacīja, ka joprojām vēl ir daudz jautājumu, uz kuriem nav atbilžu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu