Starptautisko organizāciju budžetos Latvija šogad maksās vairākus desmitus tūkstošu €

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvija šogad plāno atvēlēt vairākus desmitus tūkstošus eiro, lai veiktu iemaksas starptautisko organizāciju budžetos. Tādā veidā iecerēts stiprināt Latvijas kā donorvalsts statusu, kā arī gūt lielāku ietekmi dažādos pārnacionālos jautājumos.

Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavotais likumprojekts, kuru ceturtdien, 29.septembrī, plānots skatīt valsts sekretāru sanāksmē, liecina, ka ANO Augstā komisāra cilvēktiesību lietās biroja budžetā iemaksu paredzēts veikt 10 tūkstošu eiro apmērā, ANO Dzimumu līdztiesības un sieviešu iespēju veicināšanas institūcijas budžetā 10 tūkstošu ASV dolāru (8969 eiro) apmērā, bet Koalīcijas par interneta brīvību fonda budžetā 10 tūkstošu ASV dolāru (8969 eiro) apmērā.

Eiropas Demokrātijas fonda budžetā Latvija plāno iemaksāt 15 tūkstošus eiro, Pilsoniskās sabiedrības organizāciju atbalsta fonda «Lifeline» budžetā 10 tūkstošu ASV dolāru (8969 eiro) apmērā, UNESCO Starptautiskās komunikāciju attīstības programmas budžetā 10 tūkstošus eiro un Starptautiskās atomenerģijas aģentūras trasta fondā Irānas kodolprogrammas verifikācijas un uzraudzīšanas pasākumu nodrošināšanas budžetā - 15 tūkstošu ASV dolāru (13 453 eiro) apmērā.

ĀM uzsver, ka iemaksa ANO Augstā komisāra cilvēktiesību jautājumos biroja budžetā Latvijai nodrošinātu praktisku ieguldījumu Eiropas Savienības Stratēģiskā ietvara par cilvēktiesībām un demokrātiju īstenošanā, kā arī efektīvu politisko dialogu ar ANO Augsto komisāru cilvēktiesību jautājumos un starptautiskas prakses cilvēktiesību jomā apgūšanu Latvijas ārpolitikas mērķu īstenošanai.

Savukārt iemaksa ANO Dzimumu līdztiesības un sieviešu iespēju veicināšanas institūcijas budžetā Latvijai nodrošinātu iespēju stiprināt valsts starptautisko tēlo, kandidējot darbam ANO Sieviešu statusa komisijas dalībvalsts statusā no 2021.gada līdz 2025.gadam.

Ar iemaksu Koalīcijas par interneta brīvību fondā Latvija cer nodrošināt vārda brīvības virtuālajā vidē starptautisku€ sekmēšanu. Tāpat ĀM plāno dalīties ar Latvijas pieredzi un sasniegumiem šajā jomā.

Iemaksa Eiropas Demokrātijas fonda budžetā tiks veikta ar mērķi atbalstīt neatkarīgo mediju stiprināšanu Austrumu Partnerības valstīs. Ieguldījumu Austrumu partnerības valstu pilsonisko sabiedrību stiprināšanai paredzēts nodrošināt ar iemaksu Pilsoniskās sabiedrības organizāciju atbalsta fondā «Lifeline». Šādā veidā iespējams arī sasniegt mūsu valsts ārpolitikas prioritāro mērķi - Latvijas donorvalsts statusa nostiprināšanas sekmēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu