Pēc ĀM aicinājuma no RD portāla izņem vēsti, kas ir pretrunā ar Latvijas ārpolitisko pozīciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc Ārlietu ministrijas (ĀM) aicinājuma Rīgas dome izņēmusi no pašvaldības portāla vēsti, kura bijusi pretrunā ar Latvijas ārpolitisko pozīciju, nodēvējot Abhāziju par valsti, informēja Rīgas domes frakcijas «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) referente Evija Vaikina.

Rīgas domes VL-TB/LNNK frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Andris Lācis augustā vērsās ĀM ar lūgumu izvērtēt, vai Rīgas pašvaldības oficiālajā interneta portālā «www.riga.lv» ievietotā publikācija par to, ka Latvijas pārstāve, meitene no Bolderājas, ir ieguvusi ceturto vietu Krimā notiekošajā mūzikas konkursā «Bērnu Jaunais vilnis 2016», nav pretrunā ar valsts oficiālo nostāju attiecībā pret Latvijas dalību Krimā notiekošos kultūras pasākumos.

Lācis arī norādījis, ka publikācijā bijis minēts, ka konkursa finālā piedalījušies 15 pārstāvji «no 11 valstīm - Latvijas, Armēnijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Korejas, Maltas, Rumānijas, Krievijas, Abhāzijas, Ukrainas». Viņš lūdza ĀM sniegt viedokli par to, ka

Rīgas dome savā oficiālajā mājaslapā Abhāziju nodēvē par valsti, kas ir pretrunā ar Latvijas oficiālo nostāju.

ĀM valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs atbildē Lācim norādījis, ka Latvijas institūciju un amatpersonu darbībām jāsaskan ar Latvijas ārpolitisko pozīciju, tāpēc paziņojumi, kuros Abhāzija tiek nosaukta par valsti, nav pieļaujami. Turklāt,

ņemot vērā, ka nometne «Artek» atrodas Krievijas prettiesiski anektētajā Ukrainas teritorijā Krimā, nav atbalstāma šajā teritorijā notiekošo kultūras pasākumu popularizēšana.

Vēstulē Rīgas domei Pildegovičs aicinājis Rīgas domi konkrēto publikāciju no oficiālā portāla izņemt, norādot, ka tajā ir vairākas acīmredzamas neprecizitātes, kuras skar arī Latvijas nostāju valsts suverenitātes un teritoriālās integritātes jautājumos.

Pildegovičš norādījis, ka Rīgas domes oficiālais interneta portāls ir oficiāla Latvijas valsts institūcijas mājaslapa un tāpēc informācijai, kas skar valsts ārpolitikas pamatnostādnes, jāpieiet ar rūpību un precizitāti.

«Latvijas institūciju un amatpersonu darbībām ir jāsaskan ar Latvijas ārpolitisko pozīciju. Abhāzijas dēvēšana par valsti nav pieļaujama, jo Latvija atzīst Gruzijas un Ukrainas teritoriālo vienotību,» rakstījis Pildegovičs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu