Animācija: Elona Maska vīzija par lidojumu uz Marsu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzņēmējs un vizionārs Elons Masks savā mūžā cita starpā ir nodibinājis tādus uzņēmumus kā PayPal, Tesla Motors un SpaceX. Ar pēdējo no tiem miljardieris cer veidot nelielu cilvēces kopiju uz Marsa.

Maska vīzija, kuru viņš cēla galdā otrdien, ir iemūžināta video animācijā. Tajā redzams, ka kādu dienu ne tik tālā nākotnē no Kanaveralas raga kosmiskā centra Floridas štatā, no kura lidojumā uz Mēnesi 1969.gada vasarā devās Apollo 11 misijas astronauti Nīls Ārmstrongs, Bazs Oldrins un Maikls Kolinss, ceļu uz sarkano planētu sāks pirmie tās kolonizētāji.

Vispirms viņi pacelsies līdz bāzes stacijai Zemes orbītā, tur sagaidīs vēl kādu raķeti ar līdzbraucējiem, uzpildīs savu kosmosa kuģi un ar aptuveni 100 000 km/h ātrumu dosies ceļā. Pēc Marsa sasniegšanas un nosēšanās savukārt sāksies galvenā uzdevuma izpilde - cilvēces kopijas veidošana un Marsa pārveidošana par dzīvošanai piemērotu planētu ar jūrām un elpošanai piemērotu atmosfēru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu