Saeimā iesniedz jaunus likumprojektus par Finanšu un Muitas policijas apvienošanu; domstarpības koalīcijā turpinās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Partijas «Vienotība» Saeimas frakcijas deputāti iesnieguši izskatīšanai parlamentā jaunus likumprojektus par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu un Muitas policijas apvienošanu.

Arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti bija paredzējuši iesniegt jaunus likumprojektus par VID reformām, par ko arī informējuši valdošās koalīcijas frakcijas, pastāstīja Finanšu ministrijas (FM) parlamentārais sekretārs Edgars Putra (ZZS).

Paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem «Vienotība» pauž, ka iepriekš Saeimas iebildumus bija raisījusi FM iecere Iekšējās drošības daļu veidot kā «represīvu izmeklēšanas struktūru», kuras pilnvaras un funkcijas pielīdzināmas izmeklēšanas iestādes funkcijām, vienlaikus nododot to paša VID ģenerāldirektora tiešā pakļautībā.

Partija arī piebilst, ka FM arī šonedēļ Saeimas frakcijām nosūtītajos likumu grozījumos no šīs ieceres neesot atteikusies.

«Šādi grozījumi ir vien darbības imitācija, kas ne vien nepalīdz, bet var kaitēt gan dienesta darbam, gan tēlam sabiedrības acīs,» pauž «Vienotības» deputāti.

«Vienotības» piedāvātie likuma grozījumi neparedz izmaiņas attiecībā uz VID Iekšējās drošības biroju. Pašlaik Kriminālprocesa likums paredz, ka Finanšu policijas pilnvarotas amatpersonas izmeklē noziedzīgus nodarījumus valsts ieņēmumu jomā un VID amatpersonu un darbinieku rīcībā.

Tikmēr Putra skaidroja, ka Iekšējās drošības birojs arī jaunajos grozījumos ir VID ģenerāldirektora pārraudzībā, tomēr pašlaik paredzēts, ka tas skatīs tikai tos jautājumus, kas saistīti ar «tiešiem darba pārkāpumiem».

Kā ziņots, Saeima pagājušajā nedēļā noraidīja grozījumus likumā par VID un grozījumus Kriminālprocesa likumā. Šie likumprojekti paredzēja Finanšu policijas un Muitas policijas apvienošanu un to, ka VID Finanšu policijas pārvaldes Iekšējās drošības daļa tiks pakļauta VID ģenerāldirektoram, kuram tādēļ turpmāk būs jānēsā formas tērps.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu