Nepiederošām personām aizliegs bez atļaujas atrasties militārajos transportlīdzekļos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Nepiederošām personām aizliegs bez atļaujas atrasties militārajos transportlīdzekļos, gaisa kuģos un karakuģos, liecina grozījumi «Nacionālo bruņoto spēku likumā», kurus ceturtdien paredzēts izsludināt valsts sekretāru sanāksmē.

Grozījumi paredz, ka par militāriem objektiem tiks uzskatīti Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un ārvalstu bruņoto spēku transportlīdzekļi, karakuģi un militārie gaisa kuģi. Likums «Par aviāciju» jau šobrīd nosaka, ka šā likuma darbības joma attiecas uz Latvijas militāro aviāciju un ārvalstu militārās aviācijas gaisa kuģiem, kurus Latvijas NBS izmanto valsts aizsardzības un drošības interesēs. Tāpat par militāro objektu tiek uzskatīts kustamais un nekustamais īpašums, kas nonācis NBS turējumā ārkārtas situācijas laikā.

Jaunie grozījumi paredz, ka trešo personu atrašanos militārajos objektos regulē NBS iekšējie drošības un kārtības noteikumi, par kuru neievērošanu privātpersonas var tikt izraidītas no minētajiem objektiem. Personai, kas uzturas militārajā objektā, jāievēro attiecīgās iekšējās kārtības un drošības prasības. Līdz ar to grozījumi paredz noteikt šo prasību izpildi par saistošu arī personu lokam, kas ikdienā nav pakļautas militārā dienesta reglamentiem. Bez atļaujas personām ir aizliegts atrasties arī militārajos transportlīdzekļos, gaisa kuģos un karakuģos.

Grozījumi arī paredz: lai veicinātu iedzīvotāju informētību par militārajiem objektiem un to kadastrālajām robežām - līdz ar to novēršot nesakcionētu iekļūšanu militārajos objektos pārpratumu dēļ -, Ministru kabineta noteikumu līmenī tiks noteikta kārtība, kādā nosaka un lieto militāro objektu speciālas informatīvās zīmes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu