Keris šaubās, vai streiks uzrunātu politiķus vairāk par protesta akciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) vadītājs Valdis Keris nedomā, ka streika rīkošana uzrunātu politiķus vairāk par protesta akciju.

Pēc šodien pie Saeimas notikušās protesta akcijas Keris žurnālistiem pauda pārliecību, ka Latvijas politiķus cilvēku ciešanas un neērtības neuzrunā. «Viens mans kolēģis teica - ja tu gribi sadistus iežēlināt ar cilvēku ciešanām, tad tas ir nepareizais ceļš,» pauda LVSADA vadītājs un norādīja, ka tādēļ izvēlēts ceļš, kas nerada papildu neērtības pacientiem, bet rada diskomfortu politiķiem.

Keris atgādināja, ka arodbiedrība jau iepriekš ir organizējusi gan brīdinājuma streiku, gan arī īsto streiku. Viņš norādīja, ka plānveida veselības aprūpe Latvijā tikpat kā vairs nepastāv, tomēr akūtos gadījumos palīdzība ir jāsniedz jebkurā gadījumā. Līdz ar to iespēja uzrunāt sabiedrību, radot tai neērtības, ir ļoti ierobežota.

Viņš arī norādīja, ka mediķus sarūgtina tas, ka atalgojuma palielināšanai nozarē kopumā nav paredzēts ne centa. Finansējums paredzēts tikai atsevišķām pozīcijām minimālās algas pacelšanai.

Protesta laikā iedzīvotāji tika aicināti parakstīties mediķu arodbiedrības vēstulē, kura vēlāk tiks iesniegta Saeimai. Vēstulē teikts - ja deputāti balsos par tādu budžetu, kur pietiekams finansējums netiek atvēlēts veselības aprūpei, tad «es par tevi nebalsošu».

Par vēstuli vēl var parakstīties gan internetā, gan ārstniecības iestādēs, gan arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības namā. Keris informēja, ka vēstuli kopā ar savāktajiem parakstiem plānots iesniegt 14.oktobrī, kad valdība Saeimā iesniegs nākamā gada valsts budžeta projektu. Šajā dienā plānota vēl viena akcija pie Saeimas, kur tiks izklāts «Nāves paklājs». Šo akciju būtu iespējams atcelt, ja izdotos panākt rakstisku vienošanos par tiem jautājumiem, kuri ir aktualizēti, piebilda Keris.

Jau ziņots, ka mediķu arodbiedrības protests pie Saeimas nama šodien pulcēja aptuveni 300 līdz 350 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Kā protesta akcijas sākumā norādīja Keris, politiķi joprojām nedzird mediķu prasības, tādēļ neatliek nekas cits, kā izmantot «gara spēku - mākslas spēku». Uz skatuves tika uzvesta izrāde, kur darbojās «Tautas dzīvība» un «Zaļā nāve». «Zaļā nāve» norādīja, ka «Latvijā man ir brīnišķīga pļauja. Mūsu valstī pat izkapts vairs nav vajadzīga». Tāpat «Zaļā nāve» solīja, ka darīs visu, lai Zaļo un zemnieku savienība paliktu valdībā.

Pēc izrādes Keris aicināja klātesošos un arī visus citus cilvēkus parakstīties mediķu arodbiedrības vēstulē, kura vēlāk tiks iesniegta Saeimai. Vēstulē teikts - ja deputāti balsos par tādu budžetu, kur pietiekams finansējums netiek atvēlēts veselības aprūpei, tad «es par tevi nebalsošu».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu