Kultūras ministrijas pārziņā esošo skolu 1200 skolotājiem kavējas algu izmaksa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MEHDI FEDOUACH / AFP

Lai gan valdība ārkārtas sēdē šodien apstiprināja valsts budžeta dotāciju, lai pedagogiem pēc jaunajiem principiem varētu izmaksāt algas, lēmums pieņemts novēloti, jo Kultūras ministrijas pārziņā esošajās skolās strādājošajiem 1200 skolotājiem jau būtu jāizmaksā algas par septembri, bet pašlaik tās kavējas, vēsta telekanāls LNT.

Kultūras ministrijas pārziņā esošajās skolās alga tiek izmaksāta mēneša beigās, tātad skolotājiem alga jāsaņem jau ceturtdien vai piektdien.

Kā skaidrojusi kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK),

algas tiks izmaksātas ar nedēļas kavēšanos.

«Šis aprēķins un pārrēķins tiks veikts nedēļas laikā,» raidījumam skaidroja Melbārde, kura gan piekritusi, ka tā nav laba prakse.

Kavēšanās saistīta ar to, ka Izglītības un zinātnes ministrija valdībā tikai tagad iesniegusi aprēķinus par jaunā finansējuma sadalīšanu saskaņā ar atalgojuma reformu.

Ministriju par kavēšanos ar finansējuma sadalīšanu kritizē arī pašvaldības.

Piemēram, Ikšķiles novada skolotājiem algas diena ir pēc nedēļas, un, lai nekavētos to izmaksāšana, pašvaldība algas sākusi rēķināt, ņemot vērā provizoriskos datus par atvēlēto finansējumu. Lai ar to tiktu galā, domes darbinieki esot spiesti strādāt naktī.

Kultūras ministrija informēja, ka šodien valdības ārkārtas sēdē tika apstiprināts nepieciešamais papildu finansējums kultūrizglītības vidusskolu pedagogu darba samaksai.

Finansējuma papildu piešķīrums attieksies uz 14 vidusskolām, tostarp divām pašvaldību vidusskolām un 12 valsts kultūrizglītības vidusskolām. Kopējais finansējums Kultūras ministrijas kultūrizglītības pedagogu atlīdzībai šā gada pēdējiem mēnešiem ir piešķirts 1 213 903 eiro apmērā.

Kultūras ministrija patlaban ir nosūtījusi katrai skolai precizēto finansējuma apmēru, kā arī lūgusi to pārbaudīt. Plānots, ka šis papildu finansējums atalgojumam skolām būs pieejams, vēlākais, nākamās nedēļas vidū, lai jau līdz nedēļas beigām kultūrizglītības vidusskolas varētu pārskaitīt atalgojumu saviem pedagogiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu