Pagājušajā diennaktī dzēsti 19 ugunsgrēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pagājušajā diennaktī Latvijā dzēsti 19 ugunsgrēki, un neviens cilvēks tajos nav cietis, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Seši ugunsgrēki dzēsti Rīgā, četri citās Latvijas pilsētās, bet novados likvidētas deviņas ugunsnelaimes.

Limbažos, Sārmes ielā, vakar vakarā plašs ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, ēka dega jau 100 kvadrātmetru platībā un tai bija iebrucis jumts, turklāt viena kvadrātmetra platībā bija aizdegušās arī blakus esošās dzīvojamās mājas jumta konstrukcijas. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts pusotru stundu pēc pusnakts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās dzēs degošus atkritumus, sadzīves mantas, koku, siena ruļļus, apkures katlu, elektrības vadus, apgaismes laternu, traktoru, pirti, divus šķūņus un sodrējus ēkas dūmvadā.

Tāpat VUGD darbinieki diennakts laikā veikuši 21 glābšanas darbu un saņēmuši piecus maldinošus izsaukumus.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, glābēji ceturtdien Smiltenē no atejas bedres izcēla tajā iekritušu suni, bet Daugavpilī no deviņus metrus dziļas akas tika izcelts kaķis.

Savukārt Rīgā no Daugavas glābēji izcēla noslīkušu vīrieti. Līķis tika nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 7786 ugunsgrēki, kuros cietuši 218, gājuši bojā 55, bet izglābti 223 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu