LĀI nākamnedēļ publicēs pētījumu par eiroskepticismu mazajās ES dalībvalstīs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI) nākamnedēļ, 6.oktobrī, interesentus iepazīstinās ar savu jaunāko pētījumu - «Eiroskepticisms mazajās ES dalībvalstīs», kura atklāšanā piedalīsies Saeimas pārstāvji un ārpolitikas eksperti.

Kā informēja LĀI, 2003.gada oktobrī Latvijā tika aizvadīts referendums par valsts pievienošanos Eiropas Savienībai (ES), kurā 67% vēlētāju balsoja par Latvijas pievienošanos. Tomēr vairāki vēsturiski, psiholoģiski un reizē ekonomiski iemesli ir veicinājuši eiroskepticismu.

«Jaunāko sabiedriskās domas aptauju rezultāti liecina, ka vien 38,8% aptaujāto Latvijas dalību ES vērtē pozitīvi, kamēr 17,1% to vērtē negatīvi un 40% pauž neitrālu viedokli,» norādījuši LĀI pētnieki.

Sagaidāms, ka grāmatas prezentācijā, kas norisināsies ES mājā no plkst.15, eksperti mēģinās rast atbildes uz vairākiem jautājumiem, tostarp - ko tieši šis atbalsta zudums nozīmē ES, Latvijai un citām mazajām ES dalībvalstīm, kuru viedokļi vispārējās eiroskepticisma debatēs nereti tiek atstumti otrajā plānā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu