Aptauja: 15% privātmāju īpašnieku mājokļa drošībai izmanto viedierīces un sensorus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ar dažādām mājokļa drošības problēmām, piemēram, ugunsgrēkiem un zādzībām, pēdējo piecu gadu laikā saskārušies 11% Rīgas un Pierīgas privātmāju īpašnieku, bet 15% aptaujāto sava mājokļa drošībai izmanto viedierīces un sensorus, secināts telekomunikāciju uzņēmuma «Lattelecom» veiktajā aptaujā.

«Viedierīču attālinātas vadības priekšrocības noteikti ir pārākas par kaimiņu vai mājas sargsuņa modrību. WiFi un «Z-Wave» tīklā strādājošās novērošanas kameras, kā arī dažādus sensorus logu un durvju stāvokļa, kustības, ūdens noplūdes un dūmu noteikšanai telpā iespējams kontrolēt attālināti ar lietotņu palīdzību savā telefonā, planšetē vai datorā,» stāsta «Lattelecom» Mazumtirdzniecības nodaļas vadītājs Andris Bodnieks.

Jau šobrīd 15% aptaujāto privātmāju īpašnieku rūpēs par mājokļa drošību izmanto viedierīces un sensorus. Savukārt 36% aptaujāto saimnieku apsver iespēju iegādāties dūmu detektorus, 19% - videonovērošanas kameru, bet 12% - ierīkot signalizāciju.

Aptaujā internetā piedalījās 400 Rīgas un Pierīgas iedzīvotāji, kuri dzīvo privātmājās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu