Zemgalē pedagogiem algas sola izmaksāt laikus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Provizoriskais pedagogu atalgojums ir aprēķināts, tāpēc pedagogi atalgojumu pēc jaunā modeļa saņems laikus, aģentūrai LETA atzina Zemgales izglītības speciālisti.

«Neesam pat domājuši, ka kaut kas nebūs kārtībā,» pauda Bauskas novada izglītības nodaļas vadītāja Māra Bauvare. Viņa atklāja, ka novada pedagogi atalgojumu saņems 5.oktobrī, kā iepriekš plānots.

Bauvare skaidroja, ka atalgojums aprēķināts un «skolās, kur ir vairāk par 100 skolēniem, situācija ir labāka». Taču jaunā modeļa ieviešana no metodiķiem prasījusi papildu darbu.

«Skolotāju darbs, nenoliedzami, ir grūts. Samazinās skolēnu skaits, tiek prasīta pārkvalificēšanās. Tagad, kad ieviests jaunais modelis, nedrīkstam teikt, ka tas ir nepareizs, jo paši strādājām pie tā,» pauda Bauvare.

Arī Pļaviņu novada pašvaldības izglītības speciāliste Inese Saulīte ir pārliecināta, ka novada pedagogi atalgojumu saņems laikus un tas būs augstāks nekā iepriekš.

Algas tiek rēķinātas, pamatojoties uz provizorisko mērķdotāciju apjomu, kura dati saņemti pirms pāris dienām. Pašlaik notiek algu saskaņošana starp izglītības iestāžu vadītajiem un pašvaldības grāmatvedību.

Provizoriskais atalgojums aprēķināts arī Auces novadā. «Mērķdotāciju apjoms ir zināms, grāmatvedība ir sarēķinājusi un nodevusi skolām, gaidām tikai, kad būs apstiprinājums no valdības,» aģentūru LETA informēja Auces novada izglītības nodaļas vadītāja Valda Zvirbule.

Arī viņa cer, ka atalgojums tiks izmaksāts laikus: «Iespējams, kādu dienu kavēsies, bet mums pašiem nav tik lielas naudas, lai izmaksātu no pašu līdzekļiem. Sākām aprēķinu laikus, lai nebūtu aizkavēšanās.» Zvirbule gan pašlaik vēl nevarēja pateikt, vai atalgojums novada pedagogiem ir pieaudzis.

Jau ziņots, ka valdība vakar apstiprināja valsts budžeta mērķdotācijas sadalījumu pašvaldību izglītības iestādēm šī gada septembrim-decembrim.

Mērķdotācijas aprēķinu šā gada četriem mēnešiem IZM veikusi, pamatojoties uz pašvaldību ievadīto un apstiprināto informāciju Valsts izglītības informācijas sistēmā - skolēnu skaitu izglītības pakāpē attiecīgajā teritorijā un izglītības iestādē īstenotajām mācību programmām 2016.gada 1.septembrī. Mērķdotācijas sadalījums atlikušajam mācību gadam tiks apstiprināts kopā ar 2017.gada valsts budžeta likumu.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu