Kučinskis parakstījis mērķdotācijas sadalījumu pašvaldību izglītības iestādēm; naudu varētu pārskaitīt pirmdien

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien parakstījis Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) precizēto mērķdotācijas sadalījumu pašvaldībām to izglītības iestādēm.

Kā informēja ministrijā, IZM ir paguvusi noteiktā laikā precizēt mērķdotācijas sadalījumu, ņemot vērā vakar ārkārtas valdības sēdē izskanējušos norādījumus par internātskolu finansēšanu. Tādējādi rīkojums par mērķdotācijas sadalījumu ir stājies spēkā.

Precizētajā mērķdotācijas sadalījumā vairs nav iekļauta summa, kas iepriekš tika paredzēta internātskolu izturēšanas izmaksu segšanai, kas ļautu nodrošināt 100% šo izdevumu apmaksu.

IZM norādīja, ka līdz tam veikti visi priekšdarbi finansējuma novirzīšanai pašvaldībām. IZM sagatavojusi un iesniegusi finansēšanas plānu Valsts kasē asignējuma piešķiršanai, un jau pirmdien nauda varētu tikt pārskaitīta pašvaldībām.

Kā ziņots, valdība ceturtdien apstiprināja valsts budžeta mērķdotācijas sadalījumu pašvaldību izglītības iestādēm šī gada septembrim-decembrim. Apstiprinot mērķdotācijas sadalījumu, Ministru kabinets uzdeva IZM precizēt uzturēšanas izmaksas, kas iekļautas mērķdotācijas sadalījuma projektā.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) lūdza Kučinskim un Finanšu ministrijai mērķdotāciju pašvaldībām to izglītības iestādēm apstiprināt tādā dalījumā, kā to ceturtdien izskatīšanai valdībā iesniedza IZM.

LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga iepriekš skaidroja, ka no valsts budžetā rezervētajiem deviņiem miljoniem eiro, kas paredzēti pedagogu algu palielināšanai, esot palikuši pāri aptuveni 1-1,4 miljoni eiro. IZM šo naudu vēlējās iedalīt internātskolu uzturēšanai, nodrošinot finansējumu 100% apmērā pašreizējo 84% vietā, sacīja Vanaga.

LIZDA atbalsta IZM prasību, tomēr, kā atzina arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga, viņai nav skaidra šāda IZM soļa motivācija, pāri palikušos līdzekļus pārdalot internātskolu uzturēšanai, nevis novirzot to pedagogiem, kuriem ir zemākais algu pieaugums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu