Līdz nākamajai nedēļai Rīgas ostu apmeklēs Vācijas flotes dienesta kuģis «Oste»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Līdz nākamajai nedēļai, 4.oktobrim, Rīgas ostu apmeklēs Vācijas flotes dienesta kuģis «Oste», kuru vada kapteiņleitnants Rolands Špārs, informēja Vācijas vēstniecībā Latvijā.

Kuģis savu mītnes ostu Ekenfērdē atstāja 20.septembrī, lai dotos 24 dienu garajā izlūkbraucienā Baltijas jūras austrumu daļā. Vācijas Jūras spēku flotes dienesta kuģiem ir plašs uzdevumu loks krīžu agrās atpazīšanas un krīžu novērošanas jomā. Šī iemesla dēļ kuģi veic darbu ne tikai savos teritoriālajos ūdeņos, bet bieži vien ārpus tiem, piemēram, pie Vidusjūras valstu krastiem.

Flotes dienesta kuģi dod svarīgu ieguldījumu krīžu profilaksē, krīžu vadībā, kā arī Vācijas bruņoto spēku veiktajās operācijās un līdz ar to arī Vācijas, Latvijas un visu NATO dalībvalstu sargāšanā.

«Kuģa komanda lepojas ar to, ka ar mūsu kaujas sistēmu mēs varam dot ieguldījumu mūsu Latvijas draugu drošībā un brīvībā,» sacīja kuģa komandieris kapteiņleitnants Špārs, kurš priecājās arī par to, ka savas valsts svētkus - Vācijas Vienības dienu - viņš varēs sagaidīt Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu