Ameriks aicina koalīcijas partijas pierādīt, ka viņi Rīgā var realizēt labāku politiku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Partijas «Gods kalpot Rīgai» (GKR) priekšsēdētājs, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks aicina nacionālās apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» (VL-TB/LNNK), partijas «Vienotība» un Zaļo Zemnieku savienības vadību beigt kritizēt Rīgas domes darbību, bet pašiem nākt un pierādīt, ka viņi var strādāt labāk nekā GKR un «Saskaņa».

Ameriks GKR 5.kongresa atklāšanas runā norādīja, ka daudzi, īpaši valdības koalīcija, Rīgas domei pārmet neizdarīto.

«Ģenerāļi sēž krūmos un bīda ierindniekus, un ierindnieki arī nezina, ko darīt, un nevar izdomāt, kurš varētu būs mēra kandidāts pašvaldību vēlēšanās,» pauda Ameriks.

Pēc viņa domām, GKR un «Saskaņas» sadarbība ir veiksmīgi realizējusies, jo partijas savstarpēji diskutē, bet nenodarbojas ar publisku «veļas mazgāšanu».

«Mūsu sadarbības modelis, kas ir izveidojies, pierādījis, ka ir iespējams vienoties par kopēju attīstības vīziju un neiesaistīties lielos publiskos strīdos,» uzsvēra Ameriks.

Viņš pauda, ka koalīcijas modelis, kas pastāv valdībā, paredz, ka viena partija savus koalīcijas partnerus redz «baltās čībiņās un septiņas pēdas zem zemes», un šāds modelis Latvijas iedzīvotājiem nepatīk.

Ameriks uzsvēra, ka Rīgā netiekot realizēta politika, bet gan saimnieciskā darbība, tāpēc tik veiksmīgi esot izdevies realizēt lielu daļu plānu, kas bija pirms iepriekšējās pašvaldību vēlēšanām.

Ameriks apgalvoja, ka lielākā daļa no plānotā iepriekšējās vēlēšanās ir paveikta, tai skaitā skolu un bērnudārzu rekonstrukcija, sociālo jautājumu sakārtošana, ēku renovācija un daudzu teritoriju labiekārtošana. Tomēr nav līdz galam izdevies realizēt iekškvartālu remontdarbus un ir jāturpina sakārtot sabiedriskā transporta infrastruktūra.

Kā ziņots, Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā «Mazā ģilde» šodien notiek GKR 5.kongress.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu