Uz jaunām mājām pārvietoti visi no šodienas slēgtā aprūpes centra «Allaži» klienti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uz jaunām mājām pārvietoti visi valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) «Vidzeme» nu jau slēgtās filiāles «Allaži» klienti, aģentūra LETA uzzināja Labklājības ministrijā (LM).

Līdz šodienai bija paredzēts izbeigt «Allaži» darbību, un tas arī izdarīts. LM norāda, ka sagatavošanās darbs tika sākts jau iepriekš, un attiecīgi šobrīd filiālē pakalpojumi vairs netiek sniegti. Uz jaunām mājām atbilstoši savai izvēlei 78 filiāles klienti pakāpeniski pārcēlās jau no jūlija.

Trīs klienti ir sākuši patstāvīgu dzīvi pašvaldībā, savukārt pārējiem ir rasta iespēja turpināt saņemt pakalpojumus tajās valsts sociālās aprūpes centru filiālēs, kuras viņi paši izvēlējās. Vairumā gadījumu tās bija VSAC «Vidzeme» un «Rīga» filiāles.

Tāpat daļa no šiem cilvēkiem ir izteikuši vēlmi iesaistīties deinstitucionalizācijas procesā, līdz ar to viņi uz laiku ir pārcēlušies uz citām VSAC filiālēm, lai sagatavotos neatkarīgai dzīvei sabiedrībā.

Savukārt daļa «Allažos» strādājošo pārcelti uz citu aprūpes iestādi vai arī darba tiesiskās attiecības izbeiguši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu