GKR kongresā par partijas priekšsēdētāju atkārtoti ievēlē Ameriku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijas «Gods kalpot Rīgai» kongresā vienbalsīgi par partijas priekšsēdētāju sestdien atkārtoti ievēlēts līdzšinējais partijas vadītājs Andris Ameriks. Tāpat partijas biedri atkāroti organizācijas valdē apstiprināja līdzšinējos tās locekļus.

Partijas biedre, Rīgas domes deputāte Vita Jermoloviča, izvirzot Amerika kandidatūru priekšsēdētāja amatam, , skaidroja, ka viņam ir politiska pieredze, «ir nosvērts un gudrs, diplomāts, ar plašu izpratni par to, kas notiek, labs vīrs un tēvs, mīlošs vectēvs, latvietis, ar uzvārdu, ko var atcerēties ikviens pasaules pilsonis, gardēdis, draugs kolēģis un vienkārši simpātisks vīrietis».

Citas kandidatūras priekšsēdētāja amatam izvirzītas netika un kongresa dalībnieki vienbalsīgi nobalsoja par to, ka partiju turpina vadīt Ameriks.

Atkārtoti ievēlētais GKR priekšsēdētājs uzrunā norādīja, ka patlaban partijai priekšā ir ļoti atbildīgs uzdevums – pašvaldību vēlēšanas, kas esot kā eksāmens, kas katrai partijai jāliek reizi četros gados. Viņš piedāvāja līdz nākamajam rudenim saglabāt esošo valdes sastāvu un nākamajā kongresā pārskatīt, vai tā ir apmierinoši pildījusi savu darbu.

«Manuprāt tā būtu pareizi, jo ir atlikuši septiņi mēneši līdz vēlēšanām. Mans priekšlikums ir ievēlēt partijas valdē esošo valdi, kas līdz šim ir strādājusi,» pauda Ameriks.

Partijas biedri vienbalsīgi nobalsoja par līdzšinējās valdes sastāva saglabāšanu. Partijas valdē turpinās darboties Eiženija Aldermane, Agris Ameriks, Ainars Baštiks, Andris Bērziņš, Aleksandrs Brandavs, Oļegs Burovs, Ausma Cimdiņa, Vita Jermoloviča, Mihails Gavrilovs, Aina Krūkle, Rudīte Leitena, Dmitrijs pavlovs, Juris Rdzevičs, Igors Solomatins, Vjačeslavs Stepaņenko, Jānis Šmits, Raimonds Timma, Dainis Turlais, Irina Vinnika un Juris Zaķis.

Kā ziņots, Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā «Mazā ģilde» šodien notiek GKR 5.kongress.

GKR kopā ar Nila Ušakova vadīto partiju «Saskaņa» veido Rīgas domes valdošo koalīciju. GKR pašvaldībā patlaban pārstāv 16 deputāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu