Kaimiņš rosina izslēgt no publiskajiem iepirkumiem alimentu parādniekus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pie frakcijām nepiederošais deputāts Artuss Kaimiņš («KPV LV») rosina izslēgt kandidātus no dalības iepirkumu procedūrā, ja viņi ir alimentu izmaksas parādnieki.

Priekšlikumos jaunajam Publisko iepirkumu likumam Kaimiņš piedāvā izslēgt no iepirkuma kandidātus, ja ir konstatēts, ka fiziskā persona, juridiskās personas, šādu personu apvienības biedrs, dalībnieks vai akcionārs ir atzīts par parādnieku Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma izpratnē.

Pašlaik likumprojekts paredz vairākus citus kandidātu un pretendentu izslēgšanas noteikumus. Pašlaik jaunais Publisko iepirkumu likumprojekts ir apstiprināts Saeimā pirmajā lasījumā, un drīzumā deputātiem būs jāvērtē priekšlikumi, kas iesniegti otrajam lasījumam.

Kā ziņots, Publiskā iepirkuma likumprojekts paredz nepiemērot iepirkuma procedūru iepirkumiem līdz 10 000 eiro. Pašlaik spēkā esošā likuma redakcija paredz, ka iepirkums nav jārīko, ja šī summa nepārsniedz 4000 eiro.

Iepriekš valdībā Publisko iepirkumu likumā vienošanās vēl nebija panākta par diviem jautājumiem - depozīta regulējumu, jo Tieslietu ministrijai vēl ir iebildumi pret Finanšu ministrijas (FM) piedāvāto formulējumu, kā arī par grozījumu apmēru līgumos.

Likumprojekts tika izstrādāts, lai nodrošinātu Eiropas Savienības (ES) iepirkumu direktīvu pakotnes normu pārņemšanu nacionālajā tiesiskajā regulējumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu