Deputāts Šnore rosina palielināt maksimāli atļauto vecumu zemessargiem, kas ieņem ar kaujas atbalstu saistītu amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zemessargiem, kuri pilda ar kaujas atbalstu saistītu amatu, kā maksimālais vecums būtu jānosaka 60 gadi, šādu rosinājumu izmaiņām likumā iesniedzis Saeimas deputāts Edvīns Šnore (VL-TB/LNNK).

Pašlaik likumā noteikta vispārīga norma, ka maksimālais vecums dienestam Zemessardzē ir 55 gadi. Deputāts rosina to papildināt un noteikt, ka maksimālais vecums dienestam Zemessardzē zemessargiem, kuri pilda ar kaujas atbalstu vai kaujas nodrošinājumu saistītu amatu pienākumus, ir 60 gadi.

Priekšlikums iesniegts Saeimā pašlaik izskatāmajos Zemessardzes likuma grozījumos.

Kā ziņots, parlaments iepriekš konceptuāli atbalstīja ar citu jautājumu saistītus grozījumus Zemessardzes likumā. Tie paredz iespēju nodrošināt zemessargu un rezerves karavīru kvalitatīvu apmācību, iesaistot zemessargus šī procesa nodrošināšanā vairāk par 30 dienām gadā.

Likumā būs noteikts, ka zemessargs atbilstoši dienesta līgumam pildīs aizsardzības ministra noteiktos svarīgas profesijas kvalificēta speciālista amata pienākumus starptautiskajās vai nacionālajās militārajās mācībās vai vingrinājumos. To viņš varēs darīt līdz 90 dienām gadā no pamatdarba vai mācībām brīvajā laikā, kā arī gadījumos, kad atbilstoši likumam zemessargu atbrīvos no pamatdarba vai mācībām.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas izstrādātie grozījumi arī paredz par iesaistīšanos apmācībās izmaksāt zemessargiem kritērijiem atbilstošu kompensāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu