Nākamgad beigsies pilnvaras ST tiesnesim Ķinim; tiesnešus aicina pieteikties amatam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nākamā gada sākumā beigsies pilnvaras Satversmes tiesas (ST) tiesnesim Uldim Ķinim, tāpēc tiesnešiem līdz novembra sākumam jāpiesaka sava kandidatūra šim amatam.

Kā informēja Augstākās tiesas (AT) Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece, AT priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs nosūtījis vēstuli Latvijas rajonu (pilsētu) tiesu un apgabaltiesu, kā arī AT tiesnešiem, informējot viņus par iespēju pieteikt savu kandidatūru ST tiesneša amatam.

Kandidātiem AT priekšsēdētājam līdz 4.novembrim jāiesniedz motivācijas vēstule, dzīves un darba apraksts un divas rekomendācijas.

Lēmumu par tiesneša ieteikšanu Saeimai apstiprināšanai par ST tiesnesi pieņems AT plēnums (tiesnešu kopsapulce).

Jauns ST tiesnesis nepieciešams, jo 2017.gada 4.janvārī beigsies Ķiņa pilnvaras. Ķinis ST tiesneša amatā bija apstiprināts pēc AT plēnuma priekšlikuma. Saskaņā ar ST likumu Saeima citu tiesnesi apstiprina pēc tās pašas institūcijas priekšlikuma, kas bija izvirzījusi iepriekšējā tiesneša kandidatūru.

ST ir septiņi tiesneši, kurus amatā apstiprina Saeima. Trīs ST tiesnešus apstiprina pēc ne mazāk kā desmit Saeimas deputātu priekšlikuma, divus pēc Ministru kabineta priekšlikuma un vēl divus pēc AT plēnuma priekšlikuma.

Par ST tiesnesi var kļūt Latvijas pilsonis, kuram ir augstākā profesionālā vai akadēmiskā izglītība tiesību zinātnē un arī maģistra vai doktora grāds un kuram ir vismaz desmit gadus ilgs darba stāžs juridiskajā specialitātē vai zinātniski pedagoģiskajā darbā tieslietu specialitātē. ST tiesnesim jābūt vismaz 40 gadus vecam un ar nevainojamu reputāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu