Vai puņķainu bērnu drīkst vest uz bērnudārzu?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Rudens ir gadalaiks, kad bērni mēdz slimot biežāk un vairāk. Tā kā vecākiem tomēr jādodas uz darbu, rodas jautājums, vai un cik apslimušus bērnus drīkst vest uz izglītības iestādi? Īpaši aktuāls šis jautājums ir bērndārznieku vecākiem, kuru atvases vēl nedrīkst atstāt mājās vienas pašas. Daļa vecāku uzskata, ka apslimušus bērnus drīkst vest uz dārziņu, bet citi ir pretējās domās un uzstāj, ka izglītības iestādē drīkst atrasties tikai pilnīgi veseli bērni.

Ja vien nav lielas problēmas, drīkst nākt uz dārziņu

Kāda māmiņa TVNET pastāstīja, ka viņas bērna grupiņā regulāri dzirdamas aizsmakušu un klepojošu bērnu balsis, kā arī redzami tekoši deguni. Taču, ja bērnam ir temperatūra, auklītes aizrāda vecākiem, ka bērnam jāārstējas mājās, nevis bērnudārzā.

Ja temperatūra uzkāpj dienas laikā, tiek zvanīts bērna vecākiem un lūgts bērnu izņemt pēc iespējas ātrāk.

Apslimušos vispār neuzņem

Savukārt citā bērnudārzā grupiņās esot ļoti stingra kārtība -

ja bērnam ir kaut mazākā neveseluma pazīme, piemēram, rets klepus, personālam ir tiesības viņu neuzņemt izglītības iestādē.

Sākumā daži vecāki esot iebilduši pret šo dažreiz nekomfortablo sistēmu, bet tad samierinājušies un pat pieņēmuši to par labu esam, stāstīja kāds tētis.

Pavisam nopuņķojušies bērni

Savukārt kāda mamma pauda sašutumu, ka viņas bērna audzinātājas vispār neizrādot interesi par audzēkņu veselības stāvokli. Grupiņā staigājot pavisam nopuņķojušies bērni ar sarkanām acīm, dziļu un biežu klepu. Neesot normāli, ka vecāki vedot uz izglītības iestādi tik slimus bērnus.

Slimību ir grūti izturēt pašam mazajam cilvēkam, kā arī

pastāv ļoti liela varbūtība, ka slimais bērns aplipinās apkārtējos veselos rotaļu biedrus.

Tas ir regulēts noteikumos

Veselības ministrijā TVNET skaidroja, ka attiecībā uz saslimušu bērnu uzņemšanas kārtību pirmsskolas izglītības iestādēs Ministru kabineta noteikumos Nr. 890 «Higiēnas prasības bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem un izglītības iestādēm, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu» ir noteikts, ka

pakalpojuma sniedzējs pakalpojuma sniegšanas vietā neuzņem bērnus ar infekcijas slimību pazīmēm.

Infekcijas slimību pazīmes ir caureja, vemšana, ādas, gļotādas vai acu ābolu dzelte, paaugstināta (virs 37,5 °C) ķermeņa temperatūra, infekciozas izcelsmes izsitumi (izsitumi kopā ar paaugstinātu ķermeņa temperatūru un izmaiņām bērna uzvedībā – miegainība, atteikšanās ēst, dzert, raudulība, paātrināta elpošana).

Par slimību jāinformē vecāki

Izņēmums ir gadījumi, kad pakalpojuma sniegšanas vietā tiek pieskatīts viens bērns vai vienas ģimenes bērni vai pakalpojuma sniedzējam ir iespējas nodrošināt slimā bērna izolāciju atsevišķā telpā ar nepārtrauktu ārstniecības personas uzraudzību. Tāpat noteikts, ka

pakalpojuma sniegšanas vietā netiek uzņemti bērni ar pedikulozi.

Gadījumos, kad bērnam ir infekcijas slimības pazīmes, izglītības iestādes personāls laikus informē vecākus par to, ka bērni ar šādām pazīmēm var netikt uzņemti pakalpojuma sniegšanas vietā.

Savukārt tādās pirmsskolas pakalpojumu sniegšanas vietās, kur bērni uzturas visu diennakti, tiek nodrošinātas telpas bērnu īslaicīgai izolācijai infekcijas slimību gadījumos.

Savukārt attiecībā uz pamatskolas un vispārējās izglītības iestādēm šādas prasības par bērnu uzņemšanas kārtību slimību gadījumā nav noteiktas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu