Vēl vairāk šķeļas «Saskaņas» Liepājas nodaļa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Turpinoties nesaskaņām partijas «Saskaņa» Liepājas nodaļā, to pametuši vēl aptuveni 10 partijas biedri, aģentūru LETA informēja «šķeltnieki».

Šā gada vasarā no «Saskaņas» tika izslēgti Liepājas vicemērs Jurijs Hadarovičs un deputāts Romans Miloslavskis, kuriem tika pārmesta «priekšvēlēšanu programmas un valdes lēmumu nepildīšana» jeb pārmērīga sadarbība ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku.

Tagad no partijas izstājušies biedri, kuri, pēc pašu vārdiem, «pārstāv «Saskaņas» progresīvo jaunatni» - Vadims Jakubovs, Ella Veinberga, Margarita Konika, Lilija Savkina, Valentīna Politaja un citi.

Minētie cilvēki no partijas esot izstājušies, jo nepiekrīt un neatbalsta Saeimas deputāta Valerija Agešina rīcību konflikta noregulēšanā Liepājas nodaļā, nepiekrīt un neatbalsta «nekorekti ievelētu «Saskaņas» Liepājas nodaļas valdi», nepiekrīt un neatbalsta Liepājas nodaļas valdes «neizsvērto lēmumu par Hadaroviča un Miloslavska izslēgšanu no partijas rindām», kā arī nevarot samierināties «ar pazemojošu attieksmi pret «Saskaņas» biedriem Liepājas nodaļā, valdei nespējot rakstiski atbildēt uz jautājumiem un atskaitīties par savu darbību».

Kā ziņots, partija «Saskaņa» 30.jūlijā no savām rindām izslēdza divus savus pārstāvjus Liepājas domē - vicemēru Hadaroviču un deputātu Miloslavski, kuriem pārmeta «priekšvēlēšanu programmas un valdes lēmumu nepildīšanu», aģentūrai LETA pastāstīja «Saskaņas» Kurzemes reģiona koordinators un Liepājas nodaļas valdes loceklis Agešins.

Līdz ar to «Saskaņa» zaudēja ietekmi Liepājā, kur partija pēc 2013.gada pašvaldību vēlēšanām pirmo reizi spēja iekļūt valdošajā koalīcijā. Pēdējās pašvaldību vēlēšanās ilggadējā Liepājas mēra Ulda Seska «Liepājas partija» nespēja iegūt absolūto vairākumu, tāpēc septiņiem saviem deputātiem koalīcijā piepulcēja trīs «Saskaņas» deputātus, savukārt opozīcijā tika atstāti pieci deputāti no nu jau likvidētās «Reformu partijas».

«Konflikta situācija nevar turpināties mūžīgi, un šie deputāti negribēja dzīvot un strādāt draudzīgi,» toreiz lēmumu skaidroja Agešins.

Hadarovičs un Miloslavskis pēc izslēgšanas no partijas paziņoja, ka deputāta mandātus nenoliks un turpinās domē strādāt līdz nākamajām vēlēšanām. Piedāvājumus atkāpties no amatiem viņi saņēmuši no savas partijas biedriem, bet pēc abu amatpersonu teiktā, par enerģisku spiedienu to nosaukt nevarot.

Hadarovičs uzskata, ka partijas Liepājas nodaļā notiekošais esot cīņa par vietām partijā un sarakstā pirms nākamajām pašvaldību vēlēšanām. Viņš noraidīja apgalvojumus, ka nav strādājis pietiekami efektīvi un nav pildījis «Saskaņas» pirms iepriekšējām vēlēšanām dotos solījumus.

Gan Hadarovičs, gan Miloslavskis startēšot nākamajās pašvaldību vēlēšanās, bet neatklāja, no kādas partijas. Piedāvājumi esot vairāki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu