Savākti € 40 000 jaunietim no Iecavas aknu transplantācijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pāris dienu laikā ar labdarības organizācijas «ziedot.lv» palīdzību faktiski ir savākti nepieciešamie 40 000 eiro, kurus novirzīs 25 gadus vecajam iecavniekam Austrim, kuram nepieciešama aknu transplantācija.

Kampaņa Austra atbalstam tika sākta 12.oktobrī, un jau nedēļas izskaņā nepieciešamā summa tika savākta - svētdien īsi pirms plkst.18 no lūgtās summas trūka vien apmēram 100 eiro.

Kā vēsta «ziedot.lv», Austris pēdējos astoņus gadus sadzīvo ar reti sastopamu slimību, kas rada hroniskus žultsvadu sašaurinājumus aknās. Tās rezultātā attīstās aknu ciroze, kas ietekmē ne tikai aknas, bet arī citus iekšējos orgānus, to darbību un funkcijas.

Vēl pirms pusotra gada veselības stāvoklis Austrim ļāvis aktīvi trenēties un uzturēt sevi labā fiziskā formā, un viņš pat noskrējis pusmaratonu. Taču neilgi pēc tam, veselības stāvoklim krasi pasliktinoties, skriešana, tāpat kā citas sporta aktivitātes, bija jāpārtrauc. Būdams aktīvs, Austris sporta aktivitātēm atradis alternatīvu - interese par sociālo tīklu mārketingu, jaunākajām tehnoloģijām un grafisko dizainu ir mudinājusi jaunieti raudzīties māksliniecisku izpausmju virzienā un pēdējo pusgadu viņš attīsta prasmes un iemaņas fotografēšanā.

Austra ikdienas izaicinājums ir spēja sadzīvot ar nogurumu, niezi un ķermeņa dzelti, kas turpina pastiprināties. Austris turpina sekot ārstu norādījumiem, pārciestas vairākas operācijas, veiktas nepieciešamās veselības pārbaudes, regulāri tiek lietoti medikamenti un ievērota diēta.

Šī gada 1.jūnijā ārstu konsīlijs pieņēmis lēmumu, ka Austrim steidzami nepieciešama aknu transplantācija, citādi jaunietis var nomirt. Tobrīd bija cerīga informācija, ka aknu transplantāciju no 2017.gada 1.janvāra Latvijā veiks par valsts līdzekļiem, taču šī gada 27.septembrī šis termiņš ir mainīts un valsts apmaksātas transplantācijas plānotas tikai no 2018.gada.

Austris šo gadu var nesagaidīt, tāpēc tika sākts vākt līdzekļus viņa operēšanai Tartu slimnīcā, kura uzņēmusies veikt aknu transplantāciju, kurai nepieciešami 40 000 eiro. Valsts šo operāciju Austrim neapmaksās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu