KNAB pārsūdzēs nelabvēlīgo lēmumu, ar kuru Jurašam jāmaksā atlaišanas pabalsts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārsūdzēs Administratīvās rajona tiesas lēmumu, saskaņā ar kuru KNAB jāmaksā vairākus tūkstošus eiro liels atlaišanas pabalsts bijušajam biroja Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājam Jurim Jurašam.

Šogad 15.jūlijā tika sākta dienesta izmeklēšana par to, ka Jurašs intervijā žurnālā «Ir» ir izpaudis informāciju, kas nav paredzēta plašākai publikai. Dienesta izmeklēšanas materiāli tika nosūtīti Ģenerālprokuratūrai, kas sāka kriminālprocesu.

9.augustā KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks izdeva rīkojumu par Juraša atstādināšanu no amata, lai nepieļautu to, ka amatpersona varētu kaitēt sabiedrības interesēm vai traucēt krimināllietas izmeklēšanai.

Administratīvā rajona tiesa 11.oktobrī nolēmusi apturēt 9.augusta rīkojuma darbību daļā par atlīdzības un sociālo garantiju izmaksas apturēšanu Jurašam.

Tiesa uzlika par pienākumu mēneša laikā Jurašam izmaksāt atlaišanas pabalstu trīs mēnešu vidējās izpeļņas apmērā. Tiesas lēmumā konkrētas summas nav minētas, taču pats Jurašs teica, ka viņam nav datu par vidējo izpeļņu, tomēr lēsa, ka izmaksājamā summa ir aptuveni 5000 eiro.

Lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā, iesniedzot blakussūdzību Administratīvajā rajona tiesā.

Jau ziņots, ka citā lietā augusta sākumā Augstākā tiesa nolēmusi neierosināt kasācijas tiesvedību par apelācijas instances spriedumu, ar kuru birojam jāmaksā nauda Jurašam. Tiesa nolēma piedzīt no KNAB par labu Jurašam neizmaksāto naudas balvu 300 eiro apmērā.

Augustā Jurašs pēc KNAB veiktās reorganizācijas no darba birojā tika atbrīvots.

Jurašs ir viens no bijušajiem vai pašreizējiem KNAB darbiniekiem, kas tiesājas ar KNAB, piemēram, par dažādiem KNAB lēmumiem. Visvairāk prasību tiesā iesniegušas bijušās KNAB amatpersonas Ilze Draveniece un Juta Strīķe.

Nesen Dravenieces strīdā ar KNAB par viņas atjaunošanu amatā ir stājies spēkā tiesas spriedums, ar kuru no biroja par labu Draveniecei piedzīta vidējā izpeļņa par darba piespiedu kavēšanu 35 543 eiro apmērā.

29.jūlijā prokuratūra sāka kriminālprocesu par valsts noslēpuma apzinātu izpaušanu saistībā ar Juraša interviju «Ir». Šis kriminālprocess izmeklēšanai nodots Drošības policijai.

Jurašs iepriekš žurnālam apgalvojis, ka viņam piedāvāts vienu miljonu eiro liels kukulis, lai VAS «Latvijas Dzelzceļš» bijušā vadītāja Uģa Magoņa kriminālprocess tiktu pārkvalificēts no kukuļdošanas uz tirgošanos ar ietekmi, par ko likumā paredzēts daudz maigāks sods. Pēc Juraša teiktā, par šo kukuļa piedāvājumu atbilstoši iekšējai kārtībai viņš informējis KNAB priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku, taču nekāda izmeklēšana, vismaz pēc viņa rīcībā esošās informācijas, par notikušo nav sekojusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu