Palīdzēsim žurnālistam Denisam Paškovskim

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No privātā arhīva

Denisam ir 28 gadi. Daudzi viņu pazīst kā žurnālistu Denisu Denisovu. Deniss strādājis radio Baltkom un portālā mixnews.lv, telekanālā TV5 programmā «Mūsu tēma», bija ziņu redaktors portālā TVNET. Deniss nopietni aizrāvās ar mūziku un darbojās kā dīdžejs. Bez šī visa viņa dzīvē ir vēl kaut kas, ar ko viņš sadzīvoja, bet ilgu laiku nevērtēja kā traucēkli vai apdraudējumu savai karjerai un turpmākajai dzīvei. Melanoma.

Pirms sešiem gadiem, tūlīt pēc augstskolas pabeigšanas, Denisam diagnosticēja ļaundabīgu ādas vēzi - melanomu. «Tas nav labākais dzīves sākums jaunam cilvēkam. Melanoma manā apziņā nebija pirmajā vietā. Es pat nepieļāvu domu, ka man, 22 gadus vecam jaunietim, kura dzīvē parādījās mīļotā meitene un karjeras iespējas, tāda diagnoze kļūs par šķērsli.»

Sešu gadu laikā Deniss pārcieta astoņas operācijas. Vairāku gadu garumā viņš regulāri saņēma zāļu injekcijas divas reizes dienā trīs reizes nedēļā. Deniss to centās uztvert par tādu kā piedzīvojumu. Diemžēl vēzim nav tik laba humora izjūta kā Denisam. Sākās metastāzes - un tas vairs nebija nekāds piedzīvojums.

Smagākais sākās pagājušajā gadā. Smadzenēs tika konstatēta un izgriezta metastāze ar plašu asiņošanu. «Es labi atceros tās divas nedēļas pirms operācijas - burti pārvērtās par hieroglifiem, šausmīgi sāpēja galva, dzīve vairāk līdzinājās fantastikas drāmu dekorācijām,» par pārdzīvoto stāsta Deniss. Tad sekoja otra operācija, kurai bija nopietnas sekas. Tajā skaitā atmiņas zudums, kustību problēmas – Deniss nespēja kontrolēt labo kāju un roku, bet pats svarīgākais – viņš nespēja runāt un rakstīt.

«Savā ziņā es atkal paliku kā bērns, kurš visu mācās no jauna - staigāt, runāt, lasīt un rakstīt. Diemžēl šī situācija ir pārvilkusi svītru manai žurnālista karjerai. Šobrīd jau ir pagājuši divi mēneši kopš operācijas, bet man joprojām ir runas problēmas, es rakstu kā divnieku karalis,» skumji atzīst Deniss.

Tomēr labā ziņa ir tā, ka ir pieejamas zāles. Skumji ir tas, ka tās ir dārgas. Valsts līdzfinansē 14 228,72 eiro, pašam Denisam jāmaksā 95 051,62 eiro par 12 mēnešu ārstniecības kursu, ko nozīmējis Latvijas ārstu onkologu konsilijs. Ik mēnesi Denisam nepieciešami 7920,97 eiro, lai ļauno slimību apturētu un glābtu viņa dzīvību.

«Tas, kas man ir palicis, ir mūzikas mīlestība, vēlme dzīvot un izstarot pozitīvismu šajā pasaulē. Un Jūsu sniegtā palīdzība būs nenovērtējama. Pats svarīgākais, sargiet sevi! Izrādās, ka saule ir bīstama parādība uz šīs zemes,» saka Deniss.

Palīdzēsim Denisam!

Labdarības tālrunis 90006383 (1,42 eiro) līdz nākamajai otrdienai, 25.oktobrim darbosies tikai ziedojumu vākšanai Denisam Paškovskim. Palīdzēt iespējams arīdzan fonda Ziedot.lv mājaslapā Denisa Paškovska profilā.

Pārskaitīt naudu iespējams arī uz bankas kontu:

Fonds Ziedot.lv

Reģistrācijas numurs: 40008078226

SWEDBANK

Bankas kods - HABALV22

Konta numurs- LV95HABA0551006150241

SEB

Bankas kods - UNLALV2X

Konta numurs - LV86UNLA0050014286045

NORDEA

Bankas kods - NDEALV2X

Konta numurs - LV19NDEA0000082343510

CITADELE

Bankas kods - PARXLV22

Konta numurs - LV64PARX0012713470002

DNB BANKA

Bankas kods - RIKOLV2X

Konta numurs - LV53RIKO0002013321645

Mērķis – palīdzība Denisam Paškovskim

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu