Uz Latvijas-Krievijas robežas pabeigti visi praktiskie demarkācijas darbi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Visi praktiskie demarkācijas darbi uz Latvijas-Krievijas robežas ir pabeigti, 29.sēdē secinājusi Latvijas un Krievijas valsts robežas demarkācijas komisija. Kā informēja Ārlietu ministrijā, uz Latvijas-Krievijas robežas, kuras kopējais garums ir 283,6 kilometri, ir izvietotas 648 robežzīmes.

Plānots, ka demarkācijas noslēguma dokumenti iesniegšanai abu pušu valdībām tiks sagatavoti līdz nākamā gada vidum.

Latvijas delegāciju, kuru vada ģenerālkonsule Sanktpēterburgā Irina Mangule, komisijā pārstāv Ārlietu ministrijas, Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras, Nodrošinājuma valsts aģentūras, Valsts robežsardzes un Valsts zemes dienesta amatpersonas.

No Krievijas puses delegācijā ir Ārlietu ministrijas, Aizsardzības ministrijas, Pleskavas administrācijas, Krievijas Robežsardzes dienesta, Krievijas Kadastra reģistra, Novgorodas Aeroģeodēzijas uzņēmuma pārstāvji, un to vada ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Aleksejs Obuhovs.

Nākamā komisijas sēdes norise plānota šā gada decembrī Maskavā.

Latvijas un Krievijas kopīgā demarkācijas komisija tika izveidota saskaņā ar Latvijas un Krievijas līguma par Latvijas un Krievijas valsts robežu 5.pantu, kas paredz, ka puses izveido kopīgu demarkācijas komisiju.

Komisijas uzdevums ir Latvijas un Krievijas valsts robežas līnijas noteikšana dabā, robežzīmju uzstādīšana un demarkācijas dokumentu sagatavošana. Latvijas un Krievijas kopīgā demarkācijas komisija darbu sāka 2009.gada rudenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu