Ceturtdien ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 25 ugunsgrēki, kuros gājuši bojā divi cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

(Ar jaunāko informāciju papildināts virsraksts un visa ziņa.)

Vakar no rīta VUGD saņēma izsaukumu uz Depo ielu Ventspilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka otrā stāva dzīvoklī deg gulta un sadzīves mantas sešu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 51 gadu vecs vīrietis.

Šonakt ugunsdzēsēji steidzās uz Ķekavas novada Daugmales pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka māja deg ar atklātu liesmu 150 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 80 gadus veca sieviete. Plkst.4.33 ugunsgrēks tika lokalizēts un plkst.8 vēl turpinājās tā likvidācija.

Vakar pusdienlaikā VUGD saņemts izsaukums uz Straupes ielu Inciemā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsējiem ierodoties, konstatēts, ka mājas ceturtā stāva dzīvoklī sešu kvadrātmetru platībā deg sadzīves mantas. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 15 cilvēki. Apmēram 62 gadus vecā dzīvokļa saimniece tika nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Tāpat saņemts izsaukums uz Lilijas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī 0,1 kvadrātmetra platībā bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Ar kāpņu palīdzību iekļūstot dzīvoklī caur logu, ugunsdzēsēji glābēji izglāba apmēram 32 gadus vecu vīrieti.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, lapas, elektrības vadi, elektrības drošinātāji, apgaismes slēdzis, mēslu kaudze, siltuma izolācija pie dūmvada, sodrēji ēkas dūmvadā, ārdurvis, dārza māja, divas pirtis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā ceturtdien deviņi ugunsgrēki dzēsti novados, 12 - Rīgā, bet četri - citās pilsētās. Diennakts laikā VUGD darbinieki arī veikuši 20 glābšanas darbus - astoņus novados, astoņus - Rīgā, bet četrus - citās pilsētās.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 8219 ugunsgrēki, kuros cietuši 236, bet gājuši bojā 67 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu